Ostatnio przygotowuję dużo sałatek, nie ma bowiem nic lepszego niż porcja zdrowia na talerzu. Jeśli dobrze rozłożymy etapy pracy przy tej sałatce to jej przygotowanie nie zajmie nam dłużej niż blok reklam telewizyjnych w czasie ulubionego filmu. Sałatkę z powodzeniem możemy zjeść na kolację czy też podwieczorek. Zamiast orzechów świetnie sprawdzą się też uprażone pestki dyni, albo słonecznika.
sobota, 21 czerwca 2014
Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i makaronem
Ostatnio przygotowuję dużo sałatek, nie ma bowiem nic lepszego niż porcja zdrowia na talerzu. Jeśli dobrze rozłożymy etapy pracy przy tej sałatce to jej przygotowanie nie zajmie nam dłużej niż blok reklam telewizyjnych w czasie ulubionego filmu. Sałatkę z powodzeniem możemy zjeść na kolację czy też podwieczorek. Zamiast orzechów świetnie sprawdzą się też uprażone pestki dyni, albo słonecznika.
Polędwiczki, albo kawałek odkrojony z fileta oprószamy w ziołach prowansalskich, soli i pieprzu. Delikatnie smarujemy olejem rzepakowym. Pieczemy w piekarniku lub grillujemy ok. 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena