poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Warsztaty z p. Kurtem Schellerem

 

W minioną sobotę miałam przyjemność wzięcia udziału w warsztatach prowadzonych przez znakomitego kucharza Kurta Schellera. Miejscem spotkania była Akademia Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO w Warszawie przy Al. Jerozolimskich 184. Tematem naszej kulinarnej podróży była kuchnia szwajcarska skąd zresztą wywodzi się mistrz. 

Zaproszenie na warsztaty było nagrodą w konkursie "Być jak Kurt Scheller", organizowanym na fan page'u Makro. Do udziału w konkursie namówiłam też moją siostrę, która zgodziła się na wysłanie zgłoszenia, że a nóż widelec może się uda.Udało się :)i  wstając przed 4 rano wyruszyłyśmy do Warszawy:)

 

 Jesteśmy zachwycone warsztatami, całą oprawą (przygotowany stół, pyszne wina),wspaniale wyposażona kuchnia oraz dodatkowym upominkiem- pięknym fartuszkiem oraz oczywiście wiedzą którą zdobyłyśmy. Szczerze, muszę przyznać, ze nigdzie indziej nie spotkałam tak dobrze wyposażonej i przystosowanej do tego typu spotkań kuchni- dlatego gdy tylko mam możliwość lubię tu wracać.


Kuchnia Szwajcarska jest niewątpliwie smaczna i takie były wszystkie dania, chociaż musimy przyznać, że nasze żołądki (nawet jeśli nie potwierdza tego nasza sylwetka) nie są przyzwyczajone do tak ciężkich potraw. Mi najbardziej smakowała przystawka, zupa i pyszny deser.

Sam Szef zaskakiwał sympatycznym stylem bycia i tym że chętnie służył pomocą i podpowiadał... a jak zdarzały się jakieś drobne kulinarne błędy kwitował "echh blondynka". Mimo wszystko, jestem szczęśliwa, że mogłam stanąć obok, porozmawiać, zapytać o nurtujące mnie kulinarne problemy i  razem pogotować. Przy okazji cieszę się że mogłam spotkać się z poznaną niedawno Edytą oraz poznanym w sobotę jej mężem oraz dwoma sympatycznymi blogerkami- Izą i Elizą.

Dziękuję Makro za możliwość uczestnictwa w warsztatach i z nadzieją będę oczekiwała kolejnych spotkań.

przystawka z cukinii i koziego sera

risotto

mus czekoladowy z bezą

zupa z pęczakiem

Pani Agnieszka z Makro

 
szczęśliwi uczestnicy warsztatów

1 komentarz:

  1. Było świetnie :) lubię wracać do zdjęć z tych szkoleń :) W sobotę będzie z pewnością tak samo sympatycznie i smacznie :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena