W minioną sobotę miałam przyjemność wzięcia udziału w warsztatach prowadzonych przez znakomitego kucharza Kurta Schellera. Miejscem spotkania była Akademia Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO w Warszawie przy Al. Jerozolimskich 184. Tematem naszej kulinarnej podróży była kuchnia szwajcarska skąd zresztą wywodzi się mistrz.
Zaproszenie na warsztaty było nagrodą w konkursie "Być jak Kurt Scheller", organizowanym na fan page'u Makro. Do udziału w konkursie namówiłam też moją siostrę, która zgodziła się na wysłanie zgłoszenia, że a nóż widelec może się uda.Udało się :)i wstając przed 4 rano wyruszyłyśmy do Warszawy:)
Jesteśmy zachwycone warsztatami, całą oprawą (przygotowany stół, pyszne wina),wspaniale wyposażona kuchnia oraz dodatkowym upominkiem- pięknym fartuszkiem oraz oczywiście wiedzą którą zdobyłyśmy. Szczerze, muszę przyznać, ze nigdzie indziej nie spotkałam tak dobrze wyposażonej i przystosowanej do tego typu spotkań kuchni- dlatego gdy tylko mam możliwość lubię tu wracać.
Kuchnia Szwajcarska jest niewątpliwie smaczna i takie były wszystkie dania, chociaż musimy przyznać, że nasze żołądki (nawet jeśli nie potwierdza tego nasza sylwetka) nie są przyzwyczajone do tak ciężkich potraw. Mi najbardziej smakowała przystawka, zupa i pyszny deser.
Sam Szef zaskakiwał sympatycznym stylem bycia i tym że chętnie służył pomocą i podpowiadał... a jak zdarzały się jakieś drobne kulinarne błędy kwitował "echh blondynka". Mimo wszystko, jestem szczęśliwa, że mogłam stanąć obok, porozmawiać, zapytać o nurtujące mnie kulinarne problemy i razem pogotować. Przy okazji cieszę się że mogłam spotkać się z poznaną niedawno Edytą oraz poznanym w sobotę jej mężem oraz dwoma sympatycznymi blogerkami- Izą i Elizą.
Dziękuję Makro za możliwość uczestnictwa w warsztatach i z nadzieją będę oczekiwała kolejnych spotkań.
przystawka z cukinii i koziego sera |
risotto |
mus czekoladowy z bezą |
zupa z pęczakiem |
Pani Agnieszka z Makro |
Było świetnie :) lubię wracać do zdjęć z tych szkoleń :) W sobotę będzie z pewnością tak samo sympatycznie i smacznie :D
OdpowiedzUsuń