Ptysie z jagodami
Ptysie z ukrytymi w środku jagodami...pyszności:))Polecam spróbować..Równie dobrze możemy taką masę przygotować do karpatki lub jako nadzienie do innych ciast i deserów ...jest pyszne...
Domowe ptysie z bitą śmietaną z jagodami
10-15 korpusów ptysi ( w zależności od ich wielkości)
500 ml śmietany kremówki
2 opakowania cukru waniliowego
3-4 łyżki jagód
Korpusy delikatnie przekrawamy- ale nie do samego końca. Śmietanę
ubijamy wraz z cukrem. Pod koniec dodajemy jagody i jeszcze chwilę
miksujemy. Przekładamy do szprycy z końcówką większą gwiazdką i napełniamy korpusy. Odstawiamy do
lodówki na ok. 2 godziny. Przed podaniem pudrujemy.
Mogę jednego? Są wspaniałe!
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)
Witam:))) Proszę się częstować:))Bardzo się cieszę, że Ci się podoba:))Zapraszam częściej:))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Istne jagodowe szalenstwo! W tym roku jakos mnie ominelo, ale w przyszlym i ja dam sie wcignac w jagody. :)
OdpowiedzUsuńDobrze, że w jagody a nie w maliny...haha:)) żartuje:))Zachęcam:))
OdpowiedzUsuń