niedziela, 19 sierpnia 2012

Ptysie z jagodami

Ptysie z ukrytymi w środku jagodami...pyszności:))Polecam spróbować..Równie dobrze możemy taką masę przygotować do karpatki lub jako nadzienie do innych ciast i deserów ...jest pyszne...

Domowe ptysie z bitą śmietaną z jagodami

10-15 korpusów ptysi ( w zależności od ich wielkości)

500 ml  śmietany kremówki

 2 opakowania cukru waniliowego

3-4  łyżki jagód

 Korpusy delikatnie przekrawamy- ale nie do samego końca. Śmietanę ubijamy wraz z cukrem. Pod koniec dodajemy jagody i jeszcze chwilę miksujemy.  Przekładamy do szprycy z końcówką większą gwiazdką  i napełniamy korpusy. Odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Przed podaniem pudrujemy.






4 komentarze:

  1. Mogę jednego? Są wspaniałe!
    Pysznie u Ciebie!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam:))) Proszę się częstować:))Bardzo się cieszę, że Ci się podoba:))Zapraszam częściej:))
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy03:39

    Istne jagodowe szalenstwo! W tym roku jakos mnie ominelo, ale w przyszlym i ja dam sie wcignac w jagody. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobrze, że w jagody a nie w maliny...haha:)) żartuje:))Zachęcam:))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena