Przysmak ciasteczkowego..lody
Wakacje i gorące dni już za nami,ale dlaczego nie odmówić sobie czegoś tak pysznego jak smakowite lody. Połączenie lodów z chrupiącymi herbatnikami, orzechami i pysznym karmelem...to coś obłędnie pysznego.spróbujcie...ja je uwielbiam...
Składniki:
250 gram lodów śmietankowych
250 gram lodów bakaliowych
100 gram masa krówkowej/ toffi,
małe opakowanie herbatników
garść pokruszonych orzechów włoskich
Na dno każdego pucharka (ja rozłożyłam do 4) włożyć po łyżeczce masy
krówkowej (karmelowej/toffi). Herbatniki pokruszyć na małe cząstki-
połowę przełożyć do pucharków. Następnie dodać połowę porcji orzechów.
Na warstwę bakali wyłożyć porcję lodów bakaliowych, następnie pozostałą
część masy krówkowej i ciasteczek. Na wierz wyłożyć lody śmietankowe i
posypać obficie orzechami.
Lody możemy polać likierem- np. ajerkoniakiem, lub amaretto, czy tiramisu-jeśli jest przygotowany dla dorosłych.
Dobrej nocy, ja idę się szykować do jutrzejszego wyjazdu na kolejne warsztaty:))) Relacje z warsztatów już wkrótce:)
aż mi się LATO przypomniało!
OdpowiedzUsuńMiło powspominać czymś słodkim:)Pozdrawiam serdecznie
Usuń