poniedziałek, 25 lipca 2016

Koktajl truskawkowy z mango i miętą

  

Sezon na truskawki powoli dobiega końca. Chociaż mam jeszcze na balkonie, a i na straganach można jeszcze spotkać późne odmiany...i całe szczęście bo to taaakie pyszne owoce.

Koktajl truskawkowy z mango i miętą

350 ml kefiru bądź jogurtu naturalnego


duża garść truskawek/ok.10-14 sztuk

1/2 mango


kilka listków mięty i bazylii

1/2 łyżeczki młodego jęczmienia

  ewentualnie do smaku *miód/stewia/ksylitol/lucuma

Umyte owoce,mięte i kefir  przekładamy do pojemnika i chwilę miksujemy. Jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta możecie dolać odrobinę więcej kefiru albo schłodzonego mleka, miksujemy i ewentualnie dosładzamy  do smaku. Na koniec dodajemy młody jęczmień i dokładnie mieszamy.

2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie. Letnią porą często robię sobie koktajle na śniadanie. Do rozcieńczania używam wody :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie i zdrowo :) już mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena