czwartek, 21 lipca 2016

Sok pomidorowo-rabarbarowy

 
Póki na straganach jest jeszcze rabarbar, oprócz wypieków, polecam Wam ten doskonały zastrzyk energii w postaci koktajlu z owoców i warzyw. Pamiętajcie aby wybierać naprawdę aromatyczne pomidorki- to połowa sukcesu.
 
 Ten przepis, to jedna z moich kilku propozycji, jakie znajdziecie w najnowszym wydaniu magazynu AROMAT

  Sok pomidorowo-rabarbarowy

1 pomidor
1 łodyżka rabarbaru
2 soczyste jabłka
1 duża marchew
1/2 mango
1 banan
Wszystkie owoce i warzywa  dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Kolejno wkładamy do wyciskarki wolnoobrotowej/sokowirówki. Tak przygotowany sok dokładnie mieszamy.

*Możecie do niego dodać jakiś superfood-np. chia, zielony jęczmień itp.
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena