czwartek, 25 lipca 2013

ŚLIWKA W CZEKOLADZIE

Jeśli chcecie stworzyć słodkie małe co nieco polecam połączenie śliwki i czekolady. To połączenie zawsze się obroni:))


Suska sechlońska w czekoladzie

200 gram suski sechlońskiej (ChOG)
200 gram czekolady
50 gram orzechów laskowych
1- 2 łyżki oleju rzepakowego. 

Ze śliwek wyjmujemy pestki a w ich miejsce wkładamy po orzechu laskowym i delikatnie dociskamy brzegi śliwki. Czekoladę rozpuszczamy nad parą i łączymy z olejem rzepakowym. śliwki zanurzamy w czekoladzie i odstawiamy na pergamin.Czekoladki możemy obtoczyć w rozdrobnionych orzechach czy kakao. Schładzamy przez następne 1-2 godziny.

2 komentarze:

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena