Jeśli chcecie stworzyć słodkie małe co nieco polecam połączenie śliwki i czekolady. To połączenie zawsze się obroni:))
Suska sechlońska w czekoladzie
Ze śliwek wyjmujemy pestki a w ich miejsce wkładamy po orzechu laskowym i delikatnie dociskamy brzegi śliwki. Czekoladę rozpuszczamy nad parą i łączymy z olejem rzepakowym. śliwki zanurzamy w czekoladzie i odstawiamy na pergamin.Czekoladki możemy obtoczyć w rozdrobnionych orzechach czy kakao. Schładzamy przez następne 1-2 godziny.
Suska sechlońska w czekoladzie
200 gram suski sechlońskiej (ChOG)
200 gram czekolady
50 gram orzechów laskowych
1- 2 łyżki oleju rzepakowego.
Ze śliwek wyjmujemy pestki a w ich miejsce wkładamy po orzechu laskowym i delikatnie dociskamy brzegi śliwki. Czekoladę rozpuszczamy nad parą i łączymy z olejem rzepakowym. śliwki zanurzamy w czekoladzie i odstawiamy na pergamin.Czekoladki możemy obtoczyć w rozdrobnionych orzechach czy kakao. Schładzamy przez następne 1-2 godziny.
To jest coś, co kocham :)
OdpowiedzUsuńwięc proszę się częstować do woli:)
Usuń