Domowe lody wiśniowe
2-2,5 szklanki mrożonych wiśni
cukier/miód/stewia do smaku
kremówka ok 250 ml
Zamrożone wiśnie (nie rozmrażamy ich) wkładamy do pojemnika i całość miksujemy kilka sekund ( u mnie wyszedł taki wiśniowy piasek/żwirek). Do rozdrobnionych wiśni dodajemy kremówkę i miksujemy-dosładzamy.
Pojemnik wstawiamy do zamrażarki. Co 15 minut ( łącznie co najmniej 3-4 razy)przez chwilę miksujemy aby napowietrzyć lody. Całość chłodzimy w sumie ok.1 godziny.
Pychota:)
OdpowiedzUsuńprzepięknie się prezentują:)
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńWow, takie cudo i tak łatwo je zrobić? Super, muszę spróbować. Jestem znany z dwóch lewych rąk w kuchni, ale to nie może się nie udać;)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak:)
Usuń