poniedziałek, 14 lipca 2014

Jogurt jagodowo-bananowy z granolą-Lubelski Kociołek edycja 7



Dziś miał być przepis na jagodzianki, ale mam problem ze zgraniem zdjęć, więc przepis pojawi się później. Sezon jagodowy  niestety dobiega końca, ale warto pokusić się o przygotowanie czegoś pożywnego i przynoszącego ochłodę w upalne dni. A dziś na Lubelszczyźnie jest wyjątkowo duszno:( albo ciężarne odczuwają taką pogodę ze wzmożoną siłą. 

Pomysły na jagodowe przysmaki, znajdziecie też na innych blogach  moich koleżanek, w ramach wspólnego wirtualnego gotowania Lubelskiego Kociołka, dla niewtajemniczonych,to wspólna inicjatywa blogerek kulinarnych z Lublina (gotujemy w ten sposób po raz7:)

Po jagodowe przepisy  zapraszają jeszcze:

Marta - http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/
Wiosenka- http:// eksplozjasmaku.blox.pl

Jogurt jagodowo-bananowy z granolą




ok.400 ml jogurtu naturalnego (- dwie łyżki do dekoracji)
1 duży dojrzały banan
3/4 szklanki jagód
ewentualnie miód/cukier do smaku
Garść granoli


Banany miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy jagody i jogurt i całość miksujemy. W razie potrzeby dosładzamy.  Gotowy jogurt przelewamy do szklanek. Na wierzch wykładamy odrobinę jogurtu naturalnego i posypujemy pokruszoną granolą. Smacznego


4 komentarze:

  1. pyszności, poproszę jedną szklaneczkę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie przysmaki:)
    p.s. Mam tę samą tapetę, nie wiedziałam, że jest taka fotogeniczna:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jagody kocham w każdej postaci, a takie jagodowe jogurty i koktajle mogłabym pić codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio piłam prawie taki sam :) Dodałam jeszcze truskawki i na górze posypałam wiórkami kokosowymi :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena