środa, 22 maja 2013

Domowy jogurt jagodowy

Nie muszę pewnie nikogo przekonywać do  tego, że to co zrobimy sami w domu bardzo często jest dużo smaczniejsze, zdrowsze a czasem tańsze niż produkt kupiony w sklepie. Nie wspomnę o samej jakości. Niestety nie brakuje na naszych sklepowych półkach produktów tragicznej wręcz jakości(chociaż są oczywiście i te dobre:) w tym jogurtów- dlatego przede wszystkim polecam czytać etykiety a jak macie możliwość starać się zastępować produkty kupne domowymi.


Jogurt jagodowy:


800 ml jogurtu naturalnego

szklanka jagód- świeże lub mrożone

*dojrzały banan-sprawi że nasz jogurt nie będzie zbyt cierpki a jeszcze bardziej przyjemny i delikatny w smaku.

cukier/miód/stewia do smaku.


*opcjonalnie możemy też dodać np. 200 ml. kefiru 


Jagody wraz z jogurtem  miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy dojrzałego banana i miksujemy. Część jagód możemy zostawić w całości i dodać na koniec. Całość doprawiamy do smaku. Najlepszy schłodzony i idealny na coraz cieplejsze dni :))

5 komentarzy:

  1. Wygląda przepysznie!

    Pozdrawiamy
    smakologia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję i również pozdrawiam:)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. niezaprzeczalnie..i wiem co jem :)

      Usuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena