Mam dziś dla Was pomysł na szybką i zdrową przekąskę. Sałatka owocowo-ryżowa, idealna na drugie śniadanie do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy.
Sałatka owocowo-ryżowa z jogurtem
1 saszetka ryżu białego długoziarnistego
250 gram ulubionych owoców ( u mnie nektarynki, pomarańcze, banan, kiwi, winogrona, gruszki)
200 ml jogurtu naturalnego + miód do smaku
Garść rodzynek
Ryż gotujemy na sypko (można na mleku lub wodzie) i odstawiamy do
przestudzenia. Umyte i oczyszczone owoce kroimy na cząstki. Jogurt
mieszamy z miodem (dodatek miodu nie jest oczywiście konieczny). Do
pucharków (u mnie 4) przekładamy na zmianę- porcję ryżu, owoców, ryżu
jogurtu owoców i posypujemy rodzynkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena