Jeśli lubicie pomysły na szybki obiad to szczerze polecam. Pyszne, z nutą czosnku z pomidorkami i serem.
Makaron gotujemy al dente. W między czasie kroimy drobniutko czosnek a pomidorki w ćwiartki. Rozgrzewamy oliwę i wykładamy najpierw pomidorki peperoncino, a po ok. 1-2 minutach czosnek i pilnujemy aby go nie przypalić. Ugotowany makaron wykładamy na patelnię i mieszamy. Zdejmujemy z palnika. Wykładamy na talerze i posypujemy startymi serami.
Farfalle con aglio, pomodori e formaggio
1/2 opakowania kokardki (farfarlle) Lubelli
kilka ząbków czosnku (3-4)
dwie kiście pomidorków koktajlowych
pieprz grubo mielony ( do smaku)
parmezan i pecorino (do smaku)
odrobina peperoncino (w płatkach)
oliwa z oliwek kilka łyżek (4-5)
Makaron gotujemy al dente. W między czasie kroimy drobniutko czosnek a pomidorki w ćwiartki. Rozgrzewamy oliwę i wykładamy najpierw pomidorki peperoncino, a po ok. 1-2 minutach czosnek i pilnujemy aby go nie przypalić. Ugotowany makaron wykładamy na patelnię i mieszamy. Zdejmujemy z palnika. Wykładamy na talerze i posypujemy startymi serami.
mniam:)
OdpowiedzUsuń