niedziela, 27 października 2013

Farfalle con aglio, pomodori e formaggio

Jeśli lubicie pomysły na szybki obiad to szczerze polecam. Pyszne, z nutą czosnku z pomidorkami i serem.


Farfalle con aglio, pomodori e formaggio




1/2 opakowania kokardki (farfarlle) Lubelli

kilka ząbków czosnku (3-4)

dwie kiście pomidorków koktajlowych

 pieprz grubo mielony ( do smaku)

parmezan i pecorino (do smaku)

odrobina peperoncino (w płatkach)

 oliwa z oliwek kilka łyżek (4-5)


Makaron gotujemy al dente. W między czasie  kroimy drobniutko czosnek a pomidorki w ćwiartki. Rozgrzewamy oliwę i wykładamy najpierw pomidorki peperoncino, a po ok. 1-2 minutach czosnek i pilnujemy aby go nie przypalić. Ugotowany makaron wykładamy na patelnię i mieszamy. Zdejmujemy z palnika. Wykładamy na talerze i posypujemy startymi serami.



1 komentarz:

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena