sobota, 29 kwietnia 2017
środa, 19 kwietnia 2017
Babka szampańska z olejem rzepakowym
Nie wiem jak przed świętami mogłam zapomnieć o tym wpisie, cały czas byłam przekonana, że podzieliłam się już z Wami przepisem na tą pyszną babkę szampańską.
Babka przygotowana na bazie szampana (może być też wino musujące, to idealny sposób na wykorzystanie tego alkoholu po przyjęciu (zwłaszcza Sylwestrze). Ciasto przecudnie pachnie i ma przyjemną konsystencję. Dzięki dodatkowi oleju rzepakowemu jest miękka i długo zachowuje świeżość i sprężystość..Spróbujcie konecznie.
Ten przepis znajdziecie również w naszym najnowszym wydaniu Magazynu Aromat.
Babka przygotowana na bazie szampana (może być też wino musujące, to idealny sposób na wykorzystanie tego alkoholu po przyjęciu (zwłaszcza Sylwestrze). Ciasto przecudnie pachnie i ma przyjemną konsystencję. Dzięki dodatkowi oleju rzepakowemu jest miękka i długo zachowuje świeżość i sprężystość..Spróbujcie konecznie.
Ten przepis znajdziecie również w naszym najnowszym wydaniu Magazynu Aromat.
Babka szampańska
wtorek, 18 kwietnia 2017
Babka early grey
Dziś mam dla Was jeszcze jedną poświąteczną babeczkę. Bardzo lubię herbaty early grey, więc robiąc ten wypiek czułam, że nie zawiodę się w smaku. Babka early grey ma bardzo przyjemny zapach a konsystencją przypomina też trochę tego keksa.
Babka early grey
poniedziałek, 17 kwietnia 2017
Mazurek a'la bounty
Witajcie po świętach:) Mam nadzieję, że były one dla Was szczęśliwe i upływały w rodzinnej atmosferze.
Tak jak pisałam, nie wszystkie ciasta zdążyły pojawić się przed świętami, bo właściwie dla siebie upiekłam wszystko w ostatniej chwili i jednym z ciast, jest właśnie ten mazurek a'la bounty. Ciasto jest niezwykle aromatyczne, o przyjemnej kokosowej konsystencji, przypominające w smaku znane batooniki .Kto z Was je zna,ten wie o czym mówię. Nasze ciasto po upieczeniu możemy pokroić w batony i udekorować zatemperowaną czekoladą i tak otrzymamy pyszne batoniki a' la bounty.
Mazurek a'la bounty
niedziela, 16 kwietnia 2017
Wiosenny festyn z marką Poltino
Jakiś czas temu dostałam zaproszenie na spotkanie z marką Poltino- producenta m.in. mrożonek, z którym współpracują od jakiegoś czasu.
...ale to nie było takie zwykłe zaproszenie, poproszono nas o odpowiedź na 3 pytania, dzięki którym mogłam przenieść się w czasy dzieciństwa, w barwne festyny i kolorowe jarmarki.
czwartek, 13 kwietnia 2017
Babka szpinakowo-dyniowa
Mam nadzieję że nie zanudzę Was babkowymi propozycjami, pewnie inne pyszne ciasta pojawią się już po świętach, ale przecież mamy cały rok aby korzystać z przepisów. Dziś kolejna szpinakowa propozycja. Babka szpinakowa, jest niezwykle aromatyczna, wzbogacona smakiem mąki dyniowej i bakalii, poza tym nie jest sucha, ma wręcz idealną konsystencję. Polecam serdecznie.
Babka szpinakowo-dyniowa
środa, 12 kwietnia 2017
Subskrybuj:
Posty (Atom)