poniedziałek, 10 lutego 2014

Jajko sadzone aromatyzowane Smakowitą Pajdą

Kolejną propozycją  na wykorzystanie Smakowitej Pajdy jest pomysł na pyszne śniadanie. Niby zwykłe jajko, ale podane w innej formie, i z delikatnym aromatem roślinnego smalczyku powinno zadowolić i mile zaskoczyć naszych bliskich:)
Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że tak dobrze się na niej smaży, jajko było aromatyczne przypominając smakiem jajecznicę smażoną z dodatkiem cebulki i mięska. Polecam.



 Jajko sadzone aromatyzowane Smakowitą Pajdą

(dla jednej osoby):
1 plaster papryki o grubości ok. 1,5 cm.
1 jajo wiejskie
sól/pieprz
1 łyżeczka Smakowitej Pajdy z cebulką i jabłkiem
1 kromka pieczywa +ew.  Smakowita Pajda do posmarowania chleba

Na patelnię wykładamy smalczyk a następnie paprykę, którą dusimy pod przykryciem z każdej ze stron po ok. 1 minucie. Następnie powoli wylewamy samo białko, a po ok. minucie uważając aby się nie rozlało żółtko. Całość delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na wolnym ogniu  do uzyskania  pożądanej konsystencji. Przed podaniem dekorujemy szczypiorkiem.



Zapraszam do konkursu
Przepis bierze udział w konkursie - “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.

1 komentarz:

  1. świetnie wygląda:) niby takie proste danie a jak fajnie można je przyrządzić:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena