niedziela, 8 stycznia 2017

Jabłka karmelizowane w miodzie rozmarynowy,




Pomysł na pyszny deser, albo drugie śniadanie- nic prostszego!Wystarczy chwila a w całym domu uniesie się aromat jabłek, karmelu rozmarynu. Czyż nie brzmi cudownie? Przy obecnych mrozach to idealny pomysł na poprawienie sobie samopoczucia:)


Jabłka karmelizowane w miodzie rozmarynowym

 

1 jabłko twarde i soczyste (u mnie grójeckie)

2-3 łyżki miodu np. akacjowego, lipowego

1gałązka rozmarynu

1 czubata łyżka masła

5-6 orzechów włoskich

Jabłka kroimy na drobniejsze cząstki.Na patelnię przekładamy miód, rozmaryn, masło a po chwili jabłko i orzechy  i całość karmelizujemy. Do deseru można podać też gałkę lodów waniliowych. Dekorujmy listkami melisy i gotowe!



1 komentarz:

  1. Bardzo lubię takie szybkie i zdrowe desery :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena