piątek, 6 stycznia 2017

Sok z "białych owoców i warzyw" z płatkami drożdżowymi



Dziś kolejny łyk witamin. Uwielbiam robić soki, co prawda teraz nie ma dostępu do wszystkich owoców czy warzyw, ale zapewniam, że jeszcze jest się czym ratować:)Płatki drożdżowe to kolejny super food, po który warto sięgnąć ze sklepowej półki i na stałe wprowadzić do naszego jadłospisu.
Płatki drożdżowe zawierają szereg wartości odżywczych- witamin z grupy B, w tym witaminy B12, aminokwasów, białek, kwasu foliowego, czy biotyny. Stanowią też, doskonałe źródło  żelaza, magnezu, fosforu, cynku, chromu i selenu. Polecane są równieź osobo stosującym dietę wegetariańską ponieważ zapewniają niezbędne aminokwasy, wykorzystywane przez organizm do tworzenia białek.


Sok z "białych owoców i warzyw" z płatkami drożdżowymi


4 średnie gruszki

2 duże soczyste jabłka 

 1 mała pietruszka

1 biały grejpfrut  

2-3 cm korzenia imbiru

1/2 melona 

2 łyżki płatków drożdżowych

Wszystkie owoce dokładnie myjemy i kroimy w drobniejsze cząstki.Kolejno wkładamy do wyciskarki wolnoobrotowej/sokowirówki. Powstały sok dokładnie mieszamy. Gotowy rozlewamy do szklanek i dodajemy płatki drożdżowe.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena