Dziś mam dla Was przepis na szybki i smaczny obiad. Mamy tu tylko mięso, wraz z przyprawami duszone z kaszą w bulionie.
Pulpeciki podawane kaszą i szpinakiem
pulpeciki
mięso mielone wieprzowe
100-150 g
sól do smaku
czarny pieprz mielony
zioła prowansalskie
szalotka
1 sztuka
czosnek
1 ząbek
Kasza
kasza jęczmienna perłowa 3 łyżki
bulion
ok. 200 ml
szpinak świeży-garść/ lub mrożony
2 kostki brykietu
Mięso doprawiamy delikatnie przyprawami, dodajemy szalotkę i całość
mieszamy. Z gotowej masy formujemy podłużne kotleciki i oprószamy je
np. w mące ziemniaczanej/ pszennej. Obsmażamy chwilkę na rozgrzanej
patelni- np na odrobinie oleju rzepakowego. Gdy pulpeciki delikatnie się
skarmelizują, dodajemy przepłukaną kaszę. Następnie szpinak, bulion i
całość dusimy do miękkości i zgęstnienia kaszy. Gotowe danie wykładamy
na talerz i dekorujemy zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena