zdjęcie organizatora- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.958683510853596.1073741854.468447729877179&type=3 |
zdjęcie organizatora- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.958683510853596.1073741854.468447729877179&type=3 |
zdjęcie organizatora- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.958683510853596.1073741854.468447729877179&type=3 |
Tematyka warsztatów oscylowała w obrębie zbliżających się wtedy Świąt Wielkanocnych, ale nie zabrakło też przepisów na dania, które z powodzeniem można przygotowywać codziennie w naszych kuchniach.
I tak podzieleni na kilkuosobowe zespoły przygotowaliśmy wykorzystując bakalie Bakalland tartę z morelami, aromatyczną kaszę z patelni, curry z kalafiora, miechunkę gotowaną w herbacie early grey z puddingiem ryżowym, pstrąga smażonego w sosie porowym z rodzynkami, wielkanocny strudel z białą kiełbasą i nasze "resztkowe" ciasteczka:)
zdjęcie organizatora- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.958683510853596.1073741854.468447729877179&type=3 |
Wszystkie dania były naprawdę pyszne,a najbardziej chyba smakował mi pudding i kasza z patelni.
To co urzekło mnie w tych warsztatach, to świetni prowadzący, genialnie dobrane połączenia składników i to, że produkty na jakich bazowały dania, były tak naprawdę ogólnodostępne, nie było raczej niczego, czego nie moglibyśmy dostać w większym sklepie.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaproszenie na warsztaty, mam nadzieję, że będę jeszcze miała okazję ponownie razem coś ugotować.
*Zdjęcia prywatne oraz ze strony organizatora
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena