środa, 25 września 2013

Grzanki z łososiem i serem pleśniowym



Idealne na przyjęcie czy pyszną kolację. Przygotowanie nie zajmie nam więcej niż 15 minut. Szczerze polecam.



Grzanki z łososiem i serem pleśniowym


2 bułki  mini ciabaty


Łyżka pesto basilico


6 plastrów łososia wędzonego


Kawałek sera pleśniowego blue ok. 30 gram


Miks zielonych sałat-garść


½ opakowania Dipu czosnkowego Prymat


2 łyżki jogurtu naturalnego


1 łyżka wody


2 łyżki majonezu

                                                                                                          
Bułki kroimy wzdłuż na pół. Każdą połówkę smarujemy cienko przez środek pesto i wstawiamy na chwilę- ok.3-4 minuty do nagrzanego piekarnika  (180 stopni). Nasze bułki mają być gorące, chrupkie, ale nie suche- do piekarnika możemy wstawić naczynie z wodą.
Na  każdą bułeczkę wykładamy po kilka liści sałat i polewamy przygotowanym sosem. Na wierzchu układamy różyczki z łososia, pokruszony ser i kiełki.

 

4 komentarze:

  1. ale smaki !!! lososia uwielbiam w każdym daniu !

    OdpowiedzUsuń
  2. Grzanki wyglądają obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepysznie wyglądają, idealne na przystawkę :)
    Pozdrawiam i mam nadzieję di zobaczenia :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena