Idealne na przyjęcie czy pyszną kolację. Przygotowanie nie zajmie nam więcej niż 15 minut. Szczerze polecam.
Grzanki z łososiem i serem pleśniowym
2 bułki mini ciabaty
Łyżka pesto basilico
6 plastrów łososia wędzonego
Kawałek sera pleśniowego blue ok. 30 gram
Miks zielonych sałat-garść
½ opakowania Dipu czosnkowego Prymat
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka wody
2 łyżki majonezu
Bułki kroimy wzdłuż na pół. Każdą połówkę smarujemy cienko przez środek pesto i wstawiamy na chwilę- ok.3-4
minuty do nagrzanego piekarnika (180
stopni). Nasze bułki mają być gorące, chrupkie, ale nie suche- do piekarnika możemy wstawić naczynie z wodą.
Na każdą bułeczkę wykładamy po kilka liści sałat i
polewamy przygotowanym sosem. Na wierzchu układamy różyczki z łososia,
pokruszony ser i kiełki.
Pycha!
OdpowiedzUsuńale smaki !!! lososia uwielbiam w każdym daniu !
OdpowiedzUsuńGrzanki wyglądają obłędnie!
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wyglądają, idealne na przystawkę :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i mam nadzieję di zobaczenia :)