środa, 8 marca 2017

Sok owocowo-jarmużowy



Dziś mam dla Was kolejny pyszny sok, którego podstawę stanowią Jarmuż znajdziecie w większości sklepów,pozostałe składniki również a dodatki to już czysta dowolność.



Sok owocowo-jarmużowy

 
1 duża garść jarmużu
2 duże soczyste jabłka
5 kiwi 
2 pomarańcze
kawałek imbiru
1 łyżka błonnika witalnego 
Wszystkie składniki oprócz błonnika, przepuszczamy kolejno przez wyciskarkę do owoców. Do gotowego soku dodajemy błonnik.
Chcąc otrzymać więcej składników z jarmużu, można go zblendować np. z kiwi (co ułatwi rozdrabnianie) i dopiero dodać do gotowego soku  
 
 

2 komentarze:

  1. Anonimowy21:59

    wiosna!!Wiosna w szklane!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki piękny kolor. Na pewno jest pyszny :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena