niedziela, 19 marca 2017

Jagielnik czekoladowo-fasolowy

 
Dziś mam przepis na kolejny słodki ale zarazem bez grama białego  cukru i maki wypiek. Idealna propozycja na wiosnę, kiedy nagle przypominamy sobie, że może warto byłoby zrzucić trochę kilogramów a też trudno rozstać nam się ze słodkościami. Ostatnio eksperymentuję z takimi zdrowymi słodkościami i przyznam, że byłam zachwycona z efektu:)

Jagielnik czekoladowo-fasolowy

 

1puszka fasoli czerwonej

1 mały banan

1,5 szklanki ugotowanej na wodzie/mleku kaszy jaglanej

30 g kakao

50 g czekolady gorzkiej (rozpuszczonej w kąpieli wodnej)

miód do smaku ok 2-3 łyżek

po małej garści drobno pokrojonych orzechów włoskich  i śliwek suszonych

Wykonanie:
 Fasolę dokładnie płuczemy i odsączoną przekładamy do misy. Dodajemy pozostałe składniki poza bakaliami, i całość dokładnie blendujemy na gładko. Do tak przygotowanej masy dodajmy bakalie i przekładamy do średniej formy. Pieczemy około 20-30 minut w temperaturze 180°C. Fasolo-jagielnik przed podaniem możemy jeszcze oblać czekoladą.

http://durszlak.pl/pliki/878
5% na produkty Agnex dla Twoich czytelników na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.).

Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex

4 komentarze:

  1. Ale gliniasty w środku <3 Aż chce się jeść!
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy08:47

    Wygląda smakowicie 😍

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy09:17

    Spróbuję zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy11:09

    Chyba spróbuje zrobić :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena