wtorek, 3 stycznia 2017

Koktajl z jarmużem i z nasionami


Dziś mam dla Was kolejny koktajl. Pomimo, że jest zima, albo może zwłaszcza, że mamy zimę, powinniśmy zadbać o nasze organizmy, dostarczając witamin w naturalnej postaci. Jarmuż znajdziecie w większości sklepów,pozostałe składniki również a dodatki to już czysta dowolność.


 Koktajl z jarmużem i nasionami

1 duża garść jarmużu
1 banan
1 szklanka mleka (roślinne/krowie)
1 łyżeczka oleju/masła
po 1 czubatej  łyżce nasion dyni i słonecznika


Nasiona podprażamy na tłuszcz na rozgrzanej patelni i studzimy. Pozostałe składniki przekładamy do wysokiego pojemnika, wsypujemy nasiona i wszystko  dokładnie blendujemy.

Do koktajlu możemy dodać odrobinę soku z limonki, trochę miodu oraz nasion np. z ostropestu.



3 komentarze:

  1. Justyna Siwiec00:26

    Jejku jak zobaczyłam to zdjęcie to padłam! Piękne zdjęcia.a koktajl na pewno znakomity

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm...wiesz, że jeszcze nie jadłam jarmużu? Muszę w końcu spróbować.
    www.sylwiaszewczyk.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdecydowanie! Ja go lubię i staram się często przemycać pod różnymi postaciami:)

      Usuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena