piątek, 17 lutego 2017

Green puddding z tapioki z dziką różą

 

  Dziś mam dla Was kolejny pudding idealny jako słodka, ale zarazem zdrowa propozycja  na śniadanie. Może skusicie się i zrobicie takie dla swoich bliskich? Tapiokę powinny pokochać osoby cierpiące na nietolerancję glutenu. Porcja dżemu z naturalnymi składnikami przełamuje i podkręca mleczny, smak puddingu.

 

Green pudding z tapioki z dziką różą



250 ml mleczka kokosowego


100 ml mleka 3,2%


  3,5 łyżki drobnej, zielonej  tapioki 


1 łyżeczka cukru kokosowego 

1/3 łyżeczki mielonej sproszkowanej matchy (można pominąć)


DODATKOWO:

2-3 łyżki dżemu ŁOWICZ 100 % DZIKA RÓŻA




Tapiokę wsypujemy na gotujące się mleka i gotujemy pilnując alby pudding się nie przypalił. Pod koniec dosypujemy cukier. Pamiętajcie aby nie odchodzić od palnika, pudding należy często mieszać. Nasze słodkie śniadanie będzie gotowe gdy perełki staną się szkliste i przyjemnie miękkie (po około 20 minutach gotowania na wolnym ogniu). Na spód szklaneczek przekładamy po ok 1-1,5 łyżce dżemu z dzikiej róży.




Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!

4 komentarze:

  1. Śniadanie, śniadaniem, ale ja już w tym puddingu widzę fajny deser. Na pewno skorzystam z przepisu, dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, takie śniadanie mogłabym jeść każdego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niesamowicie wygląda. Bardzo lubię tapiokę, a jakoś nieczęsto po nią sięgam. Dzięki za przypomnienie i ... kuszenie ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena