Gdyby komuś z Was udało się jeszcze znaleźć, pyszne truskaweczki to bardzo polecam ten przepis, jeśli nie zapiszcie i zróbcie w przyszłym roku:)
Ten przepis znajdziecie również w najnowszym wydaniu magazynu Aromat, który współtworzę.
Ten przepis znajdziecie również w najnowszym wydaniu magazynu Aromat, który współtworzę.
Konfitura z gruszek i truskawek
3 duże jędrne, soczyste gruszki
1 kg truskawek
250 g brązowego cukru
100 ml wody
Opcjonalnie 1 łyżeczka pektyny
Owoce pokroić w drobne cząstki, zasypać cukrem, podlać
wodą i gotować na bardzo małym ogniu delikatnie mieszając. Gotujemy do
uzyskania zadowalającej gęstości. Gotową konfiturę przekładamy do czystych,
wyparzonych i suchych słoiczków i pasteryzujemy w gorącej wodzie ok. 15 minut
od zagotowania wody.
Jeśli zależy nam aby owoce szybciej zgęstniały, do konfitury dodajemy odrobinę pektyny.
Jeśli zależy nam aby owoce szybciej zgęstniały, do konfitury dodajemy odrobinę pektyny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena