Uwielbiam kuchnią włoską. Ten, makaron, trochę w wersji spolszczonej też jest pyszny a dodatkową zaletą jest szybkość wykonania. Idealne jeśli nie mamy czasu na przygotowanie czegoś skomplikowanego.
Składniki
0,5 opakowania makaronu penne,
200 gram szpinaku świeżego
150 śmietana kremówki
100 gram pierś z kurczaka usmażonej,
2 trójkąciki serka topionego śmietankowego,
2 sztuki serka topionego z pomidorami,
sól/pieprz,
ząbek czosnku,
1 łyżka szczypiorku
1 łyżka masła
100 ml wina białego
Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu lub do uzyskania
pożądanej miękkości. Szpinak dusimy wraz z roztartym czosnkiem na maśle.
Podlewamy pod koniec śmietanką i dodajemy serki, wino oraz doprawiamy.Na
koniec dosypujemy szczypiorek. Na ugotowany makaron wykładamy sos i
kawałki usmażonego kurczaka ( np. w przyprawie do kurczaka lub innej
ulubionej)i przyozdabiamy. Danie podajemy bezpośrednio po
przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena