Słodkości na Euro
Kolejna słodka propozycja aby umilić sobie oglądanie meczu- prosto słodko smacznie:))Niech emocje będą mega słodkie:))
Składniki:
2 tabliczki białej czekolady
barwnik spożywczy- czerwony
brokat purpurowy spożywczy.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Możemy rozpuścić w mikrofali
ale w temperaturze nie wyższej niż 40 stopni.Podzielić na 2 porcje. Do
jednej dodać barwik spożywczy. Ja użyłam silikonowych foremek kwiatków i
serduszek.
Aby przygotować kwiatki- na dno wyłożyłam drobina
czerwonej czekolady- odstawiłam na 2-3 minuty do zamrażarki. Następnie
wylałam warstwę białej czekolady- odstawiłam do zamrażarki na 5 minut i
zalałam warstwą czerwonej(nie zapomnijmy o wcześniejszym zamocowaniu
patyczków).
Aby przygotować serca- najpierw wylewamy pierwsze
serduszko--uważając aby czekolada nie wypłynęła na kolejne. Ustawiamy na
czymś pochyłym i czekamy aż zastygnie- następnie wylewamy drugą porcję
białej czekolady. wyrównujemy i wkładamy do lodówki. Schłodzone zdobimy
brokatem. Wyjmujemy i ......słodko kibicujemy naszej reprezentacji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena