wtorek, 11 sierpnia 2015

Surówka z marchwią i z jabłkiem-najlepsza do obiadu



Dziś mam dla was przepis na coś niezbędnego do prawie każdego obiadu. To chyba moja ulubiona surówka. Robi się ją bardzo szybko- zwłaszcza jeśli wykorzystamy do wykonania robot:)Spróbujcie, na pewno będzie Wam smakować.

Do surówki można też dodać np. rodzynki, można też pominąć dodatek cebuli- nie zawsze ją dodaję ale każdą wersję uwielbiam tak samo..



Surówka z marchwią i z jabłkiem

2 średniej wielkości marchwie

1 kwaskowate jabłko

1/2 małej cebuli

2-3 łyżki jogurtu naturalnego/kwaśnej śmietany

1 łyżeczka chrzanu (do smaku)

cukier do smaku

szczypta soli i pieprzu

 Marchew i jabłko obieramy a następnie ścieramy na tarce o małych oczkach- ja wykorzystuję do tego robot kuchenny i wybieram tarczę z małymi oczkami.
Następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulkę oraz dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam surówkę z marchewki (tylko ja nie daję cebuli:) ) to klasyk nad klasykami :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena