Wiosna w pełni, robi się coraz piękniej i cieplej więc zachęcam Was do przygotowania tych serniczków. Tym razem przygotowałam jej w wersji bez laktozowej.
Serniczki bez laktozy
150 ml mleczka kokosowego
ok.2 łyżki cukru kokosowego
skórka otarta z około 1/2 limonki
180 ml jogurtu naturalnego bez laktozy
100
2,5 łyżeczki agaru
*opcjonalnie 1-2 łyżki wiórek kokosowych
Mleczko kokosowe zagotowujemy wraz z cukrem kokosowym i dodajemy agar.Chwilę gotujemy do rozpuszczenia. Po lekkim przestudzeniu dodajemy jogurt, otartą skórkę i chwilę miksujemy. Gotowe serniczki przelewamy do kokilek/słoiczków/pucharków i wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki do całkowitego stężenia. Na wierzch wykładamy galaretkę z owoców- u mnie z truskawek i malin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena