czwartek, 17 maja 2018

Kluseczki serowo-szpinakowe z tuńczykiem

Marzy Wam się coś pożywnego co zmieścicie na jednym talerzu..ba nawet spokojnie możecie zabrać spakowane  w pojemniku wychodząc na miasto. 


Kluseczki serowo-szpinakowe  z  tuńczykiem


1 opakowanie serka twarogowego  o smaku bazylii lub tradycyjnego serka twarogowego


  2 jaja

2 szklanki mąki (lub więcej gdyby ciasto było zbyt rzadkie)


6-7 łyżek wody


garść szpinaku/jarmużu

Jaja ubijamy na puch. Dodajemy wodę, a następnie serek i delikatnie mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto przekładamy na stolnicę (delikatnie podsypujemy mąką) i formujemy kluseczki. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy chwilę od wypłynięcia i odcedzamy. 

 Sos  tuńczykowy:

1 puszka  tuńczyka Prince- odkładamy łyżkę do dekoracji

1łyżka kaparów

1 małe opakowanie jogurtu naturalnego

1mała łyżeczka musztardy np.miodowej/sarepskiej, lub innej ulubionej

 Wszystkie składniki  miksujemy na gładki sos używając do tego blendera.

Gotowe kluseczki układamy na mieszance ulubionych sałat z dodatkiem sosu i oprószamy szczypiorkiem.

 

Wy też możecie wziąć udział w konkursie #MasterTuńczyk kliknijcie tutaj  www.konkurstunczyk.eu

  Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena