Kluseczki serowo-szpinakowe z tuńczykiem
Marzy Wam się coś pożywnego co zmieścicie na jednym talerzu..ba nawet spokojnie możecie zabrać spakowane w pojemniku wychodząc na miasto.
Kluseczki serowo-szpinakowe z tuńczykiem
1 opakowanie serka twarogowego o smaku bazylii lub tradycyjnego serka twarogowego
2 jaja
2 szklanki mąki (lub więcej gdyby ciasto było zbyt rzadkie)
6-7 łyżek wody
garść szpinaku/jarmużu
Jaja ubijamy na puch. Dodajemy wodę, a
następnie serek i delikatnie mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto przekładamy na stolnicę (delikatnie podsypujemy mąką) i formujemy kluseczki. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy chwilę od wypłynięcia i
odcedzamy.
Sos tuńczykowy:
1 puszka tuńczyka Prince- odkładamy łyżkę do dekoracji
1łyżka kaparów
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
1mała łyżeczka musztardy np.miodowej/sarepskiej, lub innej ulubionej
Wszystkie składniki miksujemy na gładki sos używając do tego blendera.
Gotowe kluseczki układamy na mieszance ulubionych sałat z dodatkiem sosu i oprószamy szczypiorkiem.
Wy też możecie wziąć udział w konkursie #MasterTuńczyk kliknijcie tutaj www.konkurstunczyk.eu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena