niedziela, 1 stycznia 2017

Konkurs z marką Poltino

Witajcie w Nowym Roku!

Życzę każdemu i wszystkim z osobna, aby był on lepszy od minionego.

Stare ludowe porzekadło mówiło że jaki Nowy Rok takie pozostałe dni roku, więc by przywitać go tak jak należy, aby i dla Was jak i dla mnie był dobrą wróżbą, już dziś mam dla Was konkurs ze wspaniałymi nagrodami:)


 

 

W związku z wypadkiem samochodowym, któremu uległam w minionym tygodniu i moim pobytem w szpitalu, data wyboru zwycięzców ulegnie przesunięciu, za co Was przepraszam.


P.S. Dziękuję za tak liczne i przepiękne zgłoszenia


Regulamin konkursu



1. Organizatorem konkursu na blogu Kuchnia Marlenity  jest Agencja "Mucha nie siada", na zlecenie marki Poltino. Nagrody ufundowała marka Poltino, a partnerem jest blog Kuchnia Marlenity.

2. Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu Noworocznych życzeń ( w dowolnej  formie: opisowej, wierszyka, rymowanki-  I NIE MUSZĄ TO BYĆ ŻADNE POEMATY:) , gdzie wpleciecie/podacie też  pomysłem ( nie musi to być przepis) na karnawałowe danie/deser/przystawkę (wszystko co można zjeść:) na słodko/wytrawnie na ciepło/zimno  w którym można by  wykorzystać produkt  sponsora. 
edit: w kilku zgłoszeniach niestety zapominacie o podaniu produktu sponsora! Przypominam, że należy wskazać konkretnie np. Maliny Poltino, szpinak Poltino etc:)

3. Każda osoba może wpisać maksymalnie 3  zgłoszenia, każde w oddzielnym komentarzu zamieszczonym tutaj. Zgłoszenie nie może być anonimowe- autor musi podpisać się Nickiem/imieniem wraz z pozostawieniem adresu mailowego (może być chociaż w takiej skróconej  formie kuchnia.......ty@gmail.com= kuchniamarlenity@gmail.com, )

4. Każde nadesłane zdjęcie obrazujące przepis- jak zawsze mile widziane, aczkolwiek nie jest obowiązkowe, chociaż może ułatwić wybór  zwycięzców, musi stanowić własność uczestnika konkursu. Organizator konkursu nie bierze odpowiedzialności za ewentualne roszczenia osób trzecich w dochodzeniu swoich praw do zgłoszenia, w przypadku zgłoszenia plagiatu. 
Zdjęcia należy przesyłać na adres kuchniamarlenity@gmail.com. Zdjęcia będą umieszczone w galerii konkursowej na facebooku.

5. Konkurs rozpoczyna się dnia 01.01.2017r i potrwa do dnia 08.01.2017r. do godziny 23.59.

6. Uczestnikiem konkursu może być każda osoba pełnoletnia.

7.     Nagrodami w konkursie są:
Za 1 miejsce jeden trzyczęściowy zestaw patelni marki Gerlach  oraz zestaw produktów marki Poltino (18 sztuk - zestaw produktów może się nieznacznie różnić od prezentowanego na zdjęciu - ilość produktów pozostaje bez zmian). 
 Za 2 miejsce zestaw produktów marki Poltino (18 sztuk - zestaw produktów może się nieznacznie różnić od prezentowanego na zdjęciu- ilość produktów pozostaje bez zmian).

8.      Zwycięzcy zostaną wyłonieni w ciągu 5 dni od dnia zakończenia konkursu przez przedstawiciela marki Poltino.

9.       Osoby nagrodzone w ciągu 3 dni od ogłoszenia wyników konkursu są zobowiązane do przekazania  danych adresowych i podatkowych, które zostaną wykorzystane tylko w celu realizacji wysyłki nagrody i nie będą przetwarzane.

10.     Nagrody wysyła Agencja Reklamowa "Mucha nie siada" na terenie RP (w terminie do 30 dni).

11.    Osoba biorąca udział w konkursie dodając zgłoszenie jednocześnie akceptuje powyższe zasady. 

12.     Konkurs nie jest grą losową w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 1992 roku o grach losowych i zakładach wzajemnych (Dz.U. Nr 68, poz. 341 z późniejszymi zmianami).


48 komentarzy:

  1. Anonimowy05:44

    Składam Wam noworoczne życzenia,
    samych cudownych chwil i marzeń spełnienia.
    Niech pogoda ducha i nadzieja nigdy nie gaśnie,
    znikną wszystkie problemy, smutki i waśnie.
    Ja Wam życzę szczęścia, zdrowia, radości
    i podaję pomysły na karnawałowe pyszności,
    Babeczki z malinami Poltino dla Was wykonam
    i z najlepszymi życzeniami noworocznymi podam.
    Wiórkami kokosowymi posypię je obficie,
    żebyście kokosy zbijali przez całe życie.
    Tiramisu z truskawkami Poltino przygotuję.
    Mam nadzieję, że Was smakiem oczaruje.
    Naleśniki w karnawale niech także królują,
    bo z produktami Poltino świetnie smakują.
    Ja wybieram farsz z pysznymi pieczarkami,
    serem feta, cebulą i ulubionymi przyprawami.
    Poltino niech zachwyca Wasze podniebienia
    i niech się spełnią najskrytsze marzenia!
    Życzę wszystkiego, cudownego, najlepszego,
    Nowego Roku znakomitego i smacznego!

    Anna (a1anna@wp.pl)

    OdpowiedzUsuń
  2. W juz obecnym 2017 zyczę wszystkim tu obecnym spełnienia tych najskrytszych marzen, dużo zdrówka i oczywiście udanych wypieków, tak słodkich jak truskawki Poltino! (W sekrecie zdradzę ze zamierzam wykorzystać je do nadziania swojego ciasta pokrzywowego) :) pozdrawiam Anna

    OdpowiedzUsuń
  3. pani biedronkowa Jak obyczaj stary każe na Nowy Rok życzenia mam w darze. Więc posłuchaj Marlenito proszę, co ja tu Ci zaraz ogłoszę. Życzę Ci szczęścia i wielkiej miłości niech na Twej twarzy tylko uśmiech gości. Niech łzy się leją tylko z radości, ewentualnie i nie zaznaj od nikogo przykrości Niech nigdy nie brakuje Ci zapału do kucharzenia a później na blogu do przepisami się z nami dzielenia. Życzę CI worka komci, followersów i innych lajków milionów UU, odwiedzin,szerów i ..hmm i gigabajtów:) Niech firmy z Tobą szczodrze współpracują, a dla nas takie fajne konkursy organizują. Na koniec moją pyszną propozycję z daniem na karnawał Ci złożę kto spróbuję, temu na pewno posmakuje, nawet się o te patelnie założę:) Polecam Wam krem z pomidorów z bazyliową nutą, które uwagę nie jednego przykują gdy z i z chipsem z boczku go zaserwują. Następnie, zielony serniczek z dodatkiem szpinaku aby nasz wypiek nabrałi charakteru i smaku a na koniec pyszny deser na ciepło crumble z owocami by smak produktów Poltino, został jak najdłużej z nami. smakismaki@interia.pl03:56

    Jak obyczaj stary każe

    na Nowy Rok życzenia mam w darze.

    Więc posłuchaj Marlenito proszę,

    co ja tu Ci zaraz ogłoszę.

    Życzę Ci szczęścia i wielkiej miłości

    niech na Twej twarzy tylko uśmiech gości.

    Niech łzy się leją tylko z radości,

    ewentualnie i nie zaznaj od nikogo przykrości

    Niech nigdy nie brakuje Ci zapału do kucharzenia

    a później na blogu do przepisami się z nami dzielenia.

    Życzę CI worka komci, followersów i innych lajków

    milionów UU, odwiedzin,szerów i ..hmm i gigabajtów:)

    Niech firmy z Tobą szczodrze współpracują,

    a dla nas takie fajne konkursy organizują.

    Na koniec moją pyszną propozycję z daniem na karnawał Ci złożę

    kto spróbuję, temu na pewno posmakuje, nawet się o te patelnie założę:)

    Polecam Wam krem z pomidorów z bazyliową nutą,
    które uwagę nie jednego przykują
    gdy z i z chipsem z boczku go zaserwują.

    Następnie, zielony serniczek z dodatkiem szpinaku

    aby nasz wypiek nabrałi charakteru i smaku

    a na koniec pyszny deser na ciepło crumble z owocami

    by smak produktów Poltino, został jak najdłużej z nami.

    OdpowiedzUsuń
  4. Z Nowym rokiem życzę Tobie
    By twe życie było tak kolorowe jak „bukiet kwiatowy warzy” Poltino,
    A każdy dzień był wypełniony radością i zachwytem, takim samym jak przy zjedzeniu Burito z chlebka pita z wołowiną, pomidorami i „sałatką meksykańską Poltino”!
    Niech w nowym 2017 roku nie zabraknie słodkich przygód o smaku koktajlu Malinowo-truskawkowego, a przeciwności losu niech znikną jak pestki z mrożonych wiśni Poltiny 
    Życzę ci aby los ci sprzyjał, a plany i postanowienia spełniały się tak szybko, jak szybko robi się obiad z gotowymi daniami od Poltiny.
    I jeszcze w tym zabieganym świecie życzę Ci jak najwięcej wspólnych i spokojnych posiłków z rodziną, bo one łączą i sprawiają że życie jest przyjemne.
    Na ostatku ci też życzę, abyś nigdy nie musiała liczyć kalorii po tych wspaniałych posiłkach ;)

    I niech się spełnią !!!! ;) pozdrawiam Ola

    OdpowiedzUsuń
  5. tynahi2000@gmail.com05:29

    Nowy rok nadchodzi,
    Nadzieja w sercu się rodzi.
    By było piękniej, spokojniej się żyło
    I wszystkim na wszystko zawsze wystarczyło.
    Życzę też zdrowia i wielkiej miłości
    I aby uśmiech zawsze na twarzy gościł.
    A dla Ciebie Marlenitko mam specjalne życzenia.
    By się spełniały wszystkie Twoje i Twych bliskich życzenia.
    Abyś codziennie coś pysznego gotowala,
    A dla nas czytelników wpisy przygotowywała.
    Ale aby nie zabrakło ci zapału w gotowaniu,
    Życzę pomocników chętnych w pomaganiu.
    A ja dziś moimi pysznościami Cie przyjmuję,
    i mam nadzieję, że tymi pomysłami Cię nie rozczaruje.
    Polecam ci sałatkę na bazie mieszanki poltino z tortellini,
    Myślę że Wam posmakuje, moi mili.
    Zróbcie też zupę krem z zielonego groszku,
    Dodając ziół, grzanek, i smietanki tak wszystkiego po troszku.
    A na deser by nam słodko było,
    I w nowym roku sie nam darzylo,
    Zróbcie ciasto biszkoptowe z Poltiniwymi owocami moze malinami?,
    A ten smak domowego ciasta zostanie na długo z wami.
    No dobrze koniec już mojego pisania,
    biorę się i ja do gotowania.

    tynahi2000@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  6. tynahi2000@gmail.com05:30

    Dziś mam życzenia z serca płynące,
    Bardzo piękne, szczere i gorące.
    Życzę każdemu kto będzie to czytał,
    by zdrowie i szczęście go nie opuszczało,
    i zawsze w życiu dobrze się działo
    Życzę by każdy kto raz zajrzał na tego bloga,
    potrafił gotować i piec żeby nie była z niego kulinarna noga.
    A że karnawał to i czas na spotkanie,
    a co z tym się wiąże i na gotowanie.
    Ja polecam sałatkę meksykańską Poltno przygotować
    i jej smakiem swoich bliskich oczarować.
    dodajcie do niej trochę podsmażonego kurczaka,
    będzie niezła kulinarna draka!
    Wrzućcie też czerwoną fasolę, majonez i trochę zieleninki
    i wszyscy będą mieć zadowolone miny.
    A na deser semifreddo z jagód Poltino przygotujcie,
    i na pochwały od bliskich się przygotujcie.

    tynahi2000@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  7. tynahi2000@gmail.com05:30

    Fajnie byłoby kiedyś obudzić się nie martwiąc się żadnymi problemami. Czuć się zdrowo i młodo. Mieć obok siebie życzliwych ludzi, fajną pracę i wor pieniędzy do realizacji marzeń tych materialnych.czego właśnie wszystkim i sobie również życzę.
    A jako karnawałowe pyszności polecam zrobić rozgrzewająca zupę krem z pomidorów Poltino podaną z grzankami, i startym serem.
    Na przekąskę polecam sałatkę jarzynowa, przygotowaną z mieszanki warzyw Poltino i podaną w w lodeczkach z liści cykorii. Na deser polecam coś prostego churrosy maczane z w sosie z malin poltino i bialej czekolady-czy nie brzmi cudownie?

    tynahi2000@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  8. W nadchodzącym nowym roczku zyczę wam zrzucenia boczków, nie bigosów i forszmaków a zdrowiutkich samych smaków. Moc sałatek owocowych i warzywnych lub drobiowych :-) Szparagówka i szpinaczek aby zdrowy był to smaczek. A do tego i koktajli aby dopiąć spodnie w talii :-) Sukces da to murowany i Nowy Rok będzie udany!

    OdpowiedzUsuń
  9. Przyszedł Nowy Rok kolejny czas wprowadzić nowe trendy. życzę Ci byś był super fit i zdrowy, niech uciekną precz choroby. Zupa z kaszą i brokułem da Ci wygrać z przeziębieniem a Szpinaczek ze zmęczeniem.
    Samych radosnych chwil i pysznych inspiracji życzy...

    OdpowiedzUsuń
  10. Puk puk , kto tam ? Roczek Nowy. Na kulinarne podboje bądż w nim gotowy. Życzę Ci pomysłów miliona, niech często będzie odwiedzana strona Twoja. Niech zapału i chęć Ci nigdy nie brakuje a dobry smak i gust zawsze dopisuje. W tym roku nowym zapraszam na rewelacyjne trókątne pierożki ze szpinakiem. A kiedy polejemy je czosnkowym masełkiem, wręcz Ci gwarantuję, że szybko ponownie je ugotujesz. Przepis; Składniki na około 15 sztuk:

    Ciasto na pierogi:
    300g mąki pszennej
    3/4 szklanki bardzo ciepłej wody
    łyżka miękkiego masła
    szczypta soli

    Nadzienie:
    450 g mrożonego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    15 dag sera (najlepiej wędzonego|)
    sól i pieprz do smaku
    łyżeczka masła

    Masło czosnkowe:
    2 łyżki masła
    ząbek czosnku
    natka pietruszki do posypania

    Szpinak odmrażam i odciskam z nadmiaru wody na sitku. W rondelku rozpuszczam masło i dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażam i dodaję szpinak. Duszę około 10 minut. Dodaję starty ser i mieszam aż się rozpuści. Doprawiam do smaku i studzę.

    Składniki na ciasto zagniatam i zawijam w folię. Odkładam na 20 minut by ciasto odpoczęło.

    Ciasto rozwałkowuję bardzo cienko i wycinam kwadraty o boku około 8 cm. Na środek nakładam farsz. Sklejam po przekątnej dociskając brzegi widelcem. Wrzucam na osolony wrzątek i gotuję około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię.

    Pozostały czosnek drobniutko siekam i podsmażam razem z masłem. Na takim masełku podsmażam chwilkę pierogi i posypuję natką.

    Pozdrawiam
    wioleta....ska@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  11. "Najlepszego wszystkiego zdrówka, radości i humoru dobrego. Samych smakołyków, pomysłów bez liku i wielu uśmiechów przy suto zastawionym stoliku" Polecam na ten Nowy Rok francuskie paszteciki z suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą. 2 opakowania ciasta francuskiego
    450g mrożonego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    łyżeczka masła
    sól i świeżo mielony, kolorowy pieprz do smaku


    Dodatkowo;
    3 plastry wędzonego sera
    kilka suszonych pomidorów
    2 plastry sera feta
    jajko

    Szpinak odmrażam, odsączam z nadmiaru wody. Czosnek przeciskam przez praskę. W rondelku rozpuszczam masło i dodaję czosnek. Po chwili dodaję szpinak. Mieszam. Doprawiam sporą ilością soli i pieprzu. Mieszam.

    Szpinak dzielę na dwie porcje. Do jednej dodaję ser wędzony i mieszam aż się rozpuści. Drugą porcję zostawiam bez dodatków.

    Fetę i suszone pomidory kroję w małe kawałki.

    Ciasto francuskie rozwijam i dzielę na kwadraty. Na połowę ciasta nakładam farsz szpinakowy z wędzonym serem. Zlepiam po przekątnej tworząc rożek. Brzegi dociskam widelcem.

    Na drugą porcję ciasta francuskiego wykładam po łyżeczce farszu szpinakowego, na niego układam kawałek fety i suszonego pomidora. Zlepiam tak jak poprzednio.

    Pakieciki układam na blaszce wyłożonej papierem. Pamiętam o zachowaniu odstępów, bo w czasie pieczenia urosną.

    Smaruję je za pomocą pędzla rozkłóconym jajkiem.

    Wstawiam do nagrzanego do 200st piekarnika i piekę aż nabiorą złotego koloru, około 20 minut.
    Pozdrawiam wioleta....ska@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  12. Kolejne 365 dni przed nami. To tak jakbyśmy dostali nową czystą książkę i tylko od nas zależy czym ją wypełnimy. Życzę Tobie by ten kolejny rok był dla Ciebie wyjątkowy. By spełniły się Twoje najskrytsze marzenia. BYś mogła rozwijać swoją pasję. By otaczały Cię wyjątkowe i wartościowe osoby a dobra aura sprzyjała zawsze i wszędzie. Ten Nowy Rok chciałabym uświętnić wyjątkowym deserem. Bezowe torciki z mascarpone i malinami będa w sam raz na tę okazję :) Składniki na 5 porcji;

    bezy;
    3/4 szklanki białek (około 6-7 białek)
    szklanka drobnego cukru
    szczypta soli

    krem;
    200ml śmietany kremówki
    25 dag serka mascarpone
    opcjonalnie łyżka pudru

    oraz;
    5 dużych łyżek konfitury z malin (mogą być wiśnie)
    mrożone lub świeże maliny

    Białka ubijam z solą na sztywną pianę. Pod koniec miksowania dodaję cukier. Miksuję tak długo aż cukier się rozpuści a beza będzie idealnie sztywna. Za pomocą tylki i rękawa cukierniczego wyciskam na papier do pieczenia porcje bezy, średnicy około 7cm. Pamiętam o tym by zachować odstęp pomiędzy nimi. Bezy wstawiam do nagrzanego do 180 st piekarnika i piekę 15 minut. Po tym czasie zmniejszam temp do 120 st i piekę kolejne 45 minut. Studzę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Kiedy bezy całkowicie zastygną delikatnie zdejmuję je z papieru.

    Kremówkę ubijam mikserem na puch, dodaję serek mascarpone i miksuję aż masa się połączy. Dla fanów słodkich smaków, polecam dodać łyżkę pudru.

    Na talerz wykładam bezę, nakładam na nią łyżkę konfitury malinowej i przykrywam porcją kremu. Układam po kilka malin i przykrywam drugą bezą. Podaję od razu. Smacznego

    wioleta...ska@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  13. Cinek10:00

    Wszystkiego co najpiękniejsze aby się spełniło!
    A w karnawale aby koktajle z jagodami Poltino się robił!
    Pozdrawiam

    cinek...ek79@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  14. Anonimowy06:03

    W nowym roku życzę wszystkiego najsłodszego, najpyszniejszego, najsmaczniejszego na każdym kroku. Odkrycie wszystkich smaków świata, pięknych ujęć i kolejnych pomysłów rodem artystów. Natchnienia i głębi zieleni jak w szpinaku Poltino, łowienia ikry jak w mojej zapiekance z szczupakiem i szpinakiem Poltino ( zdjęcie przesłane). Życzę wszystkiego najfajniejszego i najpiękniejszego aby ten rok cały był po prostu NAJ :) Realizowanie swoich celów i marzeń aby każdy dzień przynosił same sukcesy na blogu jak i poza nim. wplz@interia.pl Wioleta Ż.

    OdpowiedzUsuń
  15. Nowego Roku udanego
    zdrowego i smacznego
    Byś czuł się piękny i młody
    zjedz tort szpinakowy
    (aby ze smakiem się nim zajadać
    Poltino szpinak pamiętaj dodawać)

    Katarzyna Marczak

    OdpowiedzUsuń
  16. Jest karnawał, zabaw czas,
    Krąg przyjaciół wokół nas.
    Będzie wino i muzyka,
    Lecz przyda się i zagrycha.
    Brak pomysłów? Jest i rada
    Marlenita podpowiada
    jak szybciutki pomysłowy
    zrobić koktajl owocowy.

    Sięgam więc po Politino
    Łącze maliny z cytryną
    a do tego małe tapas
    wszystko do zjedzenia na raz.

    Niech w Krainie Świeżości
    Politino zawsze rządzi .

    Pozdrawiam Danuta

    OdpowiedzUsuń
  17. w kuchni wagi03:46

    Droga Marlenito, Tobie, sponsorom nagród i wszystkim czytelnikom Twojego bloga , życzę wszystkiego co w życiu najpiękniejsze! Niech spełniają się wszystkie marzenia, zwlaszcza te uważane za najbardziej abstrakcyjne, pokryte z zapomnienia ogromną warstwą kurzu. Miejcie też wszyscy siły i zdrowie do eksplorowania świata i potrafcie cieszyć się i dostrzegać pozytywne strony w najdrobniejszych rzeczach. Życzę Ci Marlenitko, abyś miała dla nas czas i pomysły na każdy dzień roku, bo codziennie robi się tu coraz smaczniej. Życzę Ci też codziennie rosnącej liczby czytelników i ogromnej ilości komentarzy pod każdym wpisem. Życzę Ci też tego wszystkiego czego sama sobie życzysz. Niech ten rok będzie najpiękniejszy ze wszystkich i dla wszystkich;)
    Przesyłam Ci również pomysł na karnawałowe danie-pyszną rozgrzewająca zupę meksykańska, fo której polecam użyć mieszankę meksykańska od Poltino-wystarczy dodać mięso mielone, passatę pomidorowa i papyczki i np. Do tego, ryż albo jakieś placuszki-pita, tacos itp. Nie zapominamy o porzadnym doprawieniu i dodatku zieleniny-polecam kolendre.

    A dla tych co lubią slodsze klimaty polecam koktajl z jagód z mlekiem kokosowym i odrobina chia;).

    mail uw..ig@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  18. w kuchni wagi03:59

    To jeszcze jedne krótkie życzenia, niech przez cały rok spełniają Ci się życzenia.
    Niech każdy dzień będzie lepszy od popszedniego,
    I doprowadzi Cię do życia piekniejszego.
    Niech twoje życie uplywa bez zmartwień, trosk, i smutkow,
    I by po zmianach w rządzie, czy dietach nie było przykrych skutków; )
    A by goście na imprezie dobrze się bawili,
    i zachwytów w jedzeniu nie szczedzili,
    Zrób paszteciki z Poltino'wymi pieczarkami.
    a nad ich smakiem długo będą rozmyślali.
    Do tego barszczyk niech znajdzie się na liście,
    I imprezka wyjdzie za...iście; )
    Pozdrawiam uw..ig@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  19. Na wszystkie dni Nowego Roku
    życzę Ci wiary w sercu i światła w mroku
    Aby jednym krokiem mijać przeszkody
    zjedz ciasto z dodatkiem Poltino czarnej jagody
    sernik na zimno piękny okrągły
    byś cały Rok był silny i mądry ;-)

    Katarzyna Marczak

    OdpowiedzUsuń
  20. W moim domku co dzień z ranka
    wielka burza i krzątanka.
    Co mężowi przygotować
    by wieczorem nie żałować

    Włączam bloga Marlenity
    tam jest pomysł znakomity
    Na obiadek no i deser
    bo mąż wielki jest koneser.

    Je też z Poltino warzywa
    Pięknie błyszczy mu się grzywa

    Pozdrawiam
    Danuta

    OdpowiedzUsuń
  21. Mam ja zięcia wesołego
    do zabawy wciąż skorego
    gdy mu obiad przygotuje
    w grobie pewnie wyląduje

    Szybko siadam na fejsbuka
    W profil Marlenity Lukam
    Z Poltino przepisu szukam
    Przeznaczenie swe oszukam

    Szperam po to by mój zięć
    Do jedzenia dziś miał chęć
    By jedzonko świetne było
    i życia mi nie skróciło


    Pozdrawiam! Danusia z zięciem :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Poltino Tortellini z warzywami i sosem pieczarkowym
    oraz pyszne Poltino Penne ze szpinakiem w sosie serowym
    razem ze mną składają Wam noworoczne życzenia,
    aby w 2017 roku spełniły się wszystkie Wasze marzenia.
    Do życzeń dołącza się również Poltino sałatka meksykańska
    z nią każda impreza (nie tylko sylwestrowa) jest szampańska!
    Również kolorowa sałatka życzy doskonałego humoru,
    aby w Waszym życiu było mało stresów, a dużo spokoju.
    Jej składniki są kolorowe, niezwykle pyszne i wyjątkowe,
    z pewnością przekonają się o tym Wasze kubki smakowe!
    Składniki: pieczarki Poltino i 4 pomidorki koktajlowe,
    garść rukoli i porcja Poltino Fasolki szparagowej zielonej,
    pokrojone 3 jajka na twardo i pokrojone 100 g szynki
    to gwarancja każdego smakosza uśmiechniętej minki.
    Słodkiego życia życzą też w czekoladzie Poltino owoce:
    Malina i Truskawki, które posiadają niespotykane moce!
    One doskonałe samopoczucie i uśmiech gwarantują,
    bo wyjątkowo okazale wyglądają i genialnie smakują.
    Ja się do życzeń przyłączam i życzę roku wyśmienitego
    jak produkty Poltino smakowitego i doskonałego!
    Joanna
    e-mail: asia8914@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  23. Anonimowy13:12

    Skoro nowy rok się zaczął, przekreślając stare dzieje,
    życzę Wam, byście wkroczyli weń, zbrojni w wielką nadzieję
    na lepsze, piękniejsze życie pełne smaków wyśmienitych!
    Życzę Wam rozkoszy stołu wszelakich (bez tycia przy tym!),
    życzę spokoju, relaksu, radości, co jak przyprawa
    potrafi chwilom smak piękny i wyjątkowy nadawać,
    odkrywania nowych smaków, nowych szlaków, nowych marzeń,
    i żeby Wam ten rok przyniósł spełnienie kilku z nich w darze!
    Życzę Wam też, by rok pysznie i zaskakująco minął
    pod znakiem różnych pyszności wzmocnionych smakiem POLTINO -
    a jeśli pomysłów brak Wam, podrzucam Wam jeden tutaj -
    to idea jest na danie wprost z mej fantazji wysnuta!
    Weźcie mrożone z POLTINO wiśnie - te bez pestek właśnie
    (bo niedobrze, kiedy pestka z zaskoczenia w zębach trzaśnie... ;) ),
    zróbcie z nich sos na patelni, słodki i mocno wiśniowy,
    a potem upieczcie gofry - i pyszny deser gotowy!
    Niech Wam także towarzyszą jagody oraz maliny -
    bita śmietana i rozkosz - bo po to deser robimy!

    Wierzcie mi - jeśli zaczniecie od takiego rok swój dania,
    to czeka Was kilkanaście miesięcy pełnych zjadania
    cudownych jedzonek, boskich przysmaków oraz frykasów!
    I tego Wam właśnie życzę - smacznego zjadania czasu! :D :D :D

    A żeby nie było, że Was kuszę tylko tymi słowy,
    podaję Wam niżej przepis na ten mój frykas gofrowy!
    Kończąc zaś, życzę SMACZNEGO ROKU bez nudy kuchennej!
    Niech Wam będzie dobrze, smacznie, kolorowo i przyjemnie! :) <3

    * * *


    MirkaWu
    wawrzyniakmirka@gmail.com

    * * *

    GOFRY CZEKOLADOWE z POLTINO :)

    Ciasto na gofry:

    3 jajka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
    3 łyżki miodu
    80 g roztopionego masła
    160 g mąki
    30 g kakao
    250-270 ml mleka 1,5%
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Białka z cukrem wanilinowym ubijamy na sztywno.
    Żółtka ucieramy z miodem i powoli dodajemy roztopione masło.
    Na koniec mieszamy mąkę z kakao i proszkiem.
    Powoli dodajemy mieszankę do żółtek, miksując.
    Potem dodajemy mleko i na końcu - ubite białka.
    Pieczemy w gofrownicy przez 5-7 minut (to zależy od sprzętu).

    Dodatki - bita śmietana, sos zrobiony z wiśni bez pestek POLTINO, jagody POLTINO, truskawki POLTINO oraz maliny POLTINO - co kto lubi, w końcu do gofrów pasują różnorodne propozycje. :)

    SMACZNEGO! :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Anonimowy04:12

    Roku bez trosk i zmartwień,
    życia w miłości, przyjaźni i szczęściu.
    Oby najskrytsze marzenia znalazły urzeczywistnienie,
    a każdy dzień przynosił tylko radość i uśmiech.

    Pierogi ze szpinakiem Poltino
    Farsz ze szpinakiem Poltino:
    • Opakowanie szpinaku Poltino
    • Ser Feta
    • 1 - 2 ząbki czosnku (jak ktoś nie lubi to nie musi być)
    • 1 jajko
    • 1 - 2 łyżki masła
    Ciasto na pierogi:
    • 0,5 kg przesianej mąki
    • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 2 łyżki oleju
    • 0,5 szklanki ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejsza)
    • 1 szklanka ciepłego mleka

    Wykonanie
    1. Szpinak Poltino rozmrozić, odlać wodę. Na patelni rozpuścić masło dodać szpinak, czosnek – chwilę podsmażyć. Dodać 1 jajko i dobrze wymieszać ze szpinakiem. Smażyć jeszcze chwilę. Wystudzić. Farsz gotowy na pierogi.
    2. W mące zrobić wgniecenie. W jednym naczyniu wymieszać olej, mleko i wodę i wlać do mąki, dodać sól. Zagniatać ciasto. Rozwałkować cieniutko i robić pierogi.
    3. Ugotować w osolonej wodzie. Najlepiej smakują z rozpuszczonym masełkiem.
    Smacznego



    OdpowiedzUsuń
  25. Anonimowy04:42

    Smerfetko i Czytelnicy, którzy tutaj zaglądacie,
    życzę Wam ciepła - niech miłość grzeje jak kurtka na wacie,
    niech dzień każdy Wam smakuje jak kompot z boskiej mieszanki
    kompotowej od Poltino - z zawsze, zawsze pełnej szklanki!
    Niech jak wiśnie od Poltino bez pestek sypią się w dłonie
    same dobre wydarzenia! Niechaj gęsto jak w bulionie
    pełnym warzyw, co na zupę ogórkową od Poltino
    się składają, w Waszym życiu dobre chwile pięknie płyną!
    Niech smakuje niczym placek z Poltino czarną jagodą
    każdy kęs życia. I niech Was tylko dobre moce wiodą
    w tym roku i w tej dekadzie i w całym życiu, kochani!
    Delektujcie się tym życiem jak najlepszymi daniami!

    Mirka Wu
    wawrzyniakmirka@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  26. Anonimowy04:42

    Roku bez trosk i zmartwień,
    życia w miłości, przyjaźni i szczęściu.
    Oby najskrytsze marzenia znalazły urzeczywistnienie,
    a każdy dzień przynosił tylko radość i uśmiech,

    Pierogi ze szpinakiem Poltino
    Farsz ze szpinakiem Poltino:
    • Opakowanie szpinaku Poltino
    • Ser Feta
    • 1 - 2 ząbki czosnku (jak ktoś nie lubi to nie musi być)
    • 1 jajko
    • 1 łyżka masła
    Ciasto na pierogi:
    • 0,5 kg przesianej mąki
    • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 2 łyżki oleju
    • 0,5 szklanki ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejsza)
    • 1 szklanka ciepłego mleka

    Wykonanie
    1. Szpinak Poltino rozmrozić, odlać wodę. Na patelni rozpuścić masło dodać szpinak, czosnek – chwilę podsmażyć. Dodać 1 jajko i dobrze wymieszać ze szpinakiem. Smażyć jeszcze chwilę. Wystudzić. Farsz gotowy na pierogi.
    2. W mące zrobić wgniecenie. W jednym naczyniu wymieszać olej, mleko i wodę i wlać do mąki, dodać sól. Zagniatać ciasto. Rozwałkować cienko i robić pierogi.
    3. Ugotować w osolonej wodzie. Najlepiej smakują z rozpuszczonym prawdziwym masełkiem.

    Smacznego

    angelika

    angelika....@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  27. angelika05:18

    Z głębi serca wysyłam Tobie
    najcieplejsze pozdrowienia i najserdeczniejsze życzenia.
    Niech Ci przez cały rok zdrówko dopisuje,
    a pomyślność nie opuszcza w 2017 roku!

    Pierożki smażone z pieczarkami Poltino
    Farsz:
    • Pieczarki Poltino 400g
    • 1 cebula
    • żółty ser – 250g
    • 1-2 łyżki masła
    Wykonanie:
    Pieczarki Poltino i cebulę drobniutko pokroić. Usmażyć na masełku. Gdy wystygnie dodać żółty ser utarty na grubych oczkach.
    Ciasto na pierożki:
    • 4 dkg drożdży
    • 4 szklanki mąki
    • ciepła woda ok ½ szkl
    Wykonanie:
    Z mąki, drożdży i ciepłej wody zagnieść miękkie ciasto, rozwałkować. Wycinać szklanką, robić pierożki, mocno zlepić. Smażyć na głębokim oleju tak jak na pączki – na złoty kolor.
    Podawać z sosem czosnkowym
    Sos czosnkowy
    • 2 - 3 łyżki majonezu
    • 400 ml śmietana jogurtowa 9 % lub jogurt grecki
    • 3 - 4 ząbki czosnku jak ktoś lubi ostrzejszy to można dać więcej
    • łyżeczka cukru
    • sól, pieprz do smaku
    Wykonanie:
    Wszystkie składniki dobrze wymieszać, czosnek przecisnąć przez praskę najlepiej zrobić wcześniej 15 – 30 min przed podaniem.

    Życzę smacznego, danie jest bardzo smaczne!!!

    Angelika

    angelika...@op.pl


    OdpowiedzUsuń
  28. Anonimowy05:33

    Aby każdy dzień Nowego Roku przynosił wiele miłych chwil,
    a także dodawał mnóstwo pozytywnych sił!
    Prawdziwych przyjaciół na każdym kroku
    Szczęścia w Nowym 2017 Roku!

    Ciasto z porzeczkami lub malinami Poltino zatopione w bezie.
    • 40 dkg mąki
    • 1 margaryna
    • 4 żóltka
    • ½ szkl cukru
    • 1 – 2 łyżki śmietany
    Zagnieść ciasto z podanych składników. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Następnie schłodzić piekarnik do 140 stopni
    Beza
    • 4 białka
    • 1 szkl. Cukru
    Ubić białka na sztywno z cukrem. Pianę wymieszać z owocami Poltino porzeczkami lub malinami.
    Pianę z owocami wylać na podpieczone na złoty kolor ciasto i suszyć ok 40 minut w temperaturze 140 stopni.
    Smacznego

    Angelika

    angelika...@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  29. Anonimowy06:34

    Święta szumnie się zaczęły, wśród polskich i tradycyjnych dań, pierniczki choinkę zdobią do pierwszej gwiazdki się sposobią. W Nowy Rok śmiałym krokiem po świętach wchodzimy,mamy plany i postanowienie, a zimy się nie boimy. Wszystko udać się Nam musi,gdy tak we własne siły wierzymy,ze zdrowymi przekąskami,lekko w tańcu w Sylwestra się bawimy!Halibut, suszone pomidory, ser feta i szpinak Poltino, świetną bazę do sałatki stworzą,trochę przypraw i oliwki pyszną i oryginalną przekąskę dokończą. Wszystkiego Najlepszego, zdrowia i sukcesów,niech kalendarz imprezami i miłymi spotkaniami się sam zapełnia, a za rok w Wigilię będziemy cieszyć i dzielić się zrealizowanymi marzeniami w 2017 roku! Iga igu.._st@poczta.fm

    OdpowiedzUsuń
  30. Noworoczne ślę życzenia!
    Szczęścia, zdrowia, powodzenia!
    Szczęście niech Wam dopisuje!
    2017 rok niechaj w zdrowie obfituje!
    Powodzenia także życzę i miłości o jakiej marzycie!
    W karnawale dużo gości!
    Kulinarnych przyjemności!
    Krem z buraka przygotujcie!
    I o zdrowie się nie bójcie!
    Buraczki tarte porcjowane "Poltino" dodajcie i się zupą zajadajcie!
    Krem z buraków samo zdrowie!
    Każdy niech się o tym dowie!
    Szczęśliwego Nowego Roku!!! :)

    Katarzyna Prosińska
    kazikonda0@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  31. Zdrowia, zdrowia, pomyślności!
    Zabaw hucznych, mnóstwo gości!
    Stołów syto zastawionych i tłum gości zadowolonych!
    Kilka składników połączycie i pyszne danie stworzycie!
    Brokuły "Poltino" w sosie śmietanowym zatopione z ciastem francuskim i salami zapieczone - połączenie idealne - na karnawał bardzo fajne!
    Zapiekankę z brokułami "Poltino" każdy zje z wesołą miną!

    Katarzyna Prosińska
    kazikonda0@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  32. W Nowym 2017 Roku życzę Wszystkim dużo, dużo zdrowia,
    szczęścia i radości każdego dnia,
    spełnienia najskrytszych marzeń,
    moc miłości,
    cudownej zabawy w karnawale, na którą polecam Wam sałatkę warstwową-śledź w kożuszku :)
    Doskonale smakuje i pięknie się prezentuje, a jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
    Kolejne warstwy śledzia, cebuli, ziemniaków i jajek przekładane warstwami majonezu, który zmienia swój kolor, zawdzięczamy warstwie buraczków tartych porcjowanych "Poltino" które dodają sałatce nie tylko pięknego wyglądu, ale również wspaniałego smaku :)

    Katarzyna Prosińska
    kazikonda0@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  33. Droga Marleno,

    Życzę Ci, aby rok 2017 był dla Ciebie kolorowy jak zapiekane frytki z warzywami i serem :D

    - aby wszystkie problemy były proste jak frytki Poltino,
    - abyś miała uśmiech na twarzy na okrągło - tak jak okrągły jest groszek Poltino
    - aby pod nikt nie rzucał Ci kłód pod nogi (zamiast kłód niech będą bukiety, np warzywne Poltino)
    - by ten rok tak wspaniale się ciągnął, jak ser w zapiekance ;)

    Justyna justyna_....arczyk@wp.pl

    Poprzedni komentarz chyba poszedł bez zalogowania ;)

    OdpowiedzUsuń
  34. Anonimowy10:04

    Groszek Poltino gdzieś nam zaginą,
    Gdzieś się ukrył w ten śnieżny czas,
    Tylko dlatego by specjalnie od niego
    Moc życzeń przesłać każdemu z Was.
    Wskoczył w babeczkę z łososia kurteczkę
    I tak zmarznięty krzyczy do nas:
    Szczęścia, Radości i Pomyślności,
    Dużo uśmiechu i pyszności,
    Dla Ciebie, dla Niego i dla Każdego,
    W ten Noworoczny Świąteczny czas.

    pozdrawiam Gosia

    wa......ata.wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  35. Gdzieś hen daleko, a może blisko,
    Istnieje pyszny lodowy świat.
    Mieszka tam Groszek i Szpinak Poltino,
    a dziś życzenia składają Wam:
    Zdrowia, szczęścia, pomyślności,
    Moc uśmiechu i radości,
    Marzeń spełnienia ogrom, bez liku,
    I mrożonek Politno, tuzin w zamrażalniku :)


    Pzd Gosia

    wag.....ata@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  36. Anonimowy10:47

    muffiny reniferki
    300g mąki
    150g cukru
    40g mąkipszennej
    po łyżeczce sody, proszku do pieczenia i przyprawy do piernika
    szczypta soli
    2 posiekane czekolady
    opakowanie tartych buraczków Poltino-rozmrożone i odciśnięte
    po 80 ml oleju i maślanki
    dodatkowo:
    biszkoprt,precle,1 gorzka czekolada, draże białe i czerwone lentilki
    Suche składniki i mokre mieszamy w oddzielnych miskach osobno. Nastepnie łączymy suche z mokrymi. Napełniamy ciasteczm papiloty do mufin do 3/4 ich wysokości i pieczemy w 180st przez 20min. Po upieczeniu studzimy. Roztapiamy czekoladę i każdą mufinę w niej moczymy, następnie za pomocą pozostałych dodatków tworzymy buzie reniferów. Smacznego!!!
    *Czasem nadziewam babeczki dodatkowo kremem czekoladowym na pomocą szprycy lub wkładam przed pieczeniem do każdej jakąś pralinkę


    życzenia:
    Wielkiego szampana, zabawy do rana, pysznego jedzenia, trochę przejedzenia, mnóstwa radości, w życiu samych przyjemności, tony słodkości, szelestu w kieszeni, słoneczka promieni, zimnych śnieżynek, ciepłych pierzynek, pełnego brzuszka, jeśli nie masz to maluszka, pomysłów co niemiara, szczęścia z każdego gotowania, smacznych przepisów, dobrych pomysłów, 0 nadwagi, więcej odwagi, aby smutki nie nękały oraz by zycie same radosne chwile przynosiło na każdym kroku w nadchodzącym nowym 2017 roku!!!

    kinga824@amorki.pl
    imie:Alina (mail córki bo ja nie mam)

    OdpowiedzUsuń
  37. Niech ta wyjątkowa sylwestrowa noc wybuchnie kolorami jak mieszanki warzyw na patelnię Poltino ;)
    A każdy nadchodzący dzień Nowego Roku przesiąknięty będzie ich zapachem i smakiem,
    Niech codziennie miłość łączy swym uściskiem Wasze serca tak jak groszek i marchewka Poltino, którzy razem toną w garnku u babci podczas niedzielnego obiadu ;)
    Nadzieja zaś niech wypełni po brzegi Wasze serca, jak słodki mus z truskawek Poltino przykryty obłoczkiem z bitej śmietany wypełnia pucharki podczas noworocznego obiadu ;)

    em...1@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  38. RafiRafi12:31

    Wierszy pisać nie potrafię,
    Więc nie wiem czy w gust Pani dziś nie trafię.
    Jednak powiem krótko, zwięźle
    Życzę dobrze i niech tak będzie.
    Bloga Pani obserwuję
    Inspirację w nim znajduję,
    Do pieczenia, gotowania
    Pyszne robi Pani dania.
    Marlenita, ZUCH KOBITA,
    Powtarzam to jak zdarta płyta
    Przepis pyszny ma na sernik,
    A na święta dobry piernik.
    Konkurs teraz ogłosiła.
    W sercu radość rozpaliła.
    Wszystko bym za wygraną dał,
    Abym patelnię w domu miał.
    Dania smaczne bym serwował,
    Frajdę dzieciom bym darował.
    A że w kuchni kiepsko idzie jeszcze mi
    To Poltino pomoże w mig.
    Dania mają tam gotowe,
    Frytki i owoce zdrowe.
    Zupy krem i kompoty
    Już się biorę do roboty.
    Popisowe moje dania
    Zasługują na uznania.
    Frytki, roladka drobiowa ze szpinakiem Poltino i surówka
    I spokojna gości główka.
    Ze mną nikt nie pogłoduje, a kulinarną rozkosz wnet poczuje.
    Później podam też desery,
    A będzie ich aż ze cztery
    Tiramisu z Poltinowymi Jagodami
    Koktajl mleczny z Poltinowymi malinami
    Będą też na ciepło słodkie propozycje,
    Przyjmijcie tylko do jedzenia dogodna pozycję.
    Crumblee z mieszanką kompotową od Poltino wyczaruję
    O tak! tymi, pysznościami na pewno nikogo nie rozczaruję.
    I na koniec moi mili abyście całkiem słodkiej rozpusty zaznali,
    Mam dla Was pyszną roladę szpinakową z oczywiście z od Poltino składnikami.
    Może ja dziś Panią moimi pomysłami oczaruje
    I nagroda do mnie i mojej rodzinki powędruje.

    raf.....aw@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  39. W Nowym Roku życzę Wam uśmiechniętych min,
    Aby każde z kolejnych lat, nie miało wad.
    Aby z roku na rok robić krok
    Wkraczając w niego tak pysznie, że szok.
    Ciasto francuskie ze szpinakiem Poltino serwuje,
    Zapiekam z serem i kosztuje!

    Życzę także kreatywności dużo i laurow, nagrod, docenienia
    I wiecznego uwielbienia.
    Życzę wiary, a niemożliwe stanie się możliwe.

    Annajeziorna@o2.pl
    Ps. Wysyłam zdjęcia na maila :-)

    OdpowiedzUsuń
  40. Wielu sukcesów... osobistych, zawodowych, szalonych !
    Odważnych marzeń, takich że Mucha nie siada !
    Mądrych decyzji! O tak, w duecie z POLTINO !
    Satysfakcji w każdej sferze smacznego życia !
    Spokoju ... dzięki gotowym zupom POLTINO !
    Zdrowia- a o to zadba POLTINO , bo na tym najlepiej się zna !
    I pomyślności na cały nadchodzący 2017 Rok!
    Wypijmy wspólnie toast kieliszkiem koktajlu ze szpinaku POLTINO z buraczkiem POLTINO o smaku bombowym :-)
    By wejść w 2017 Rok krokiem morowym!

    Wszelkiej Cudowności życzy Fanka :-)


    Irenka
    istysia@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  41. Szczęśliwego Nowego Roku Marlenita! Życzę pełno nowych inspiracji kulinarnych zimowych oraz letnich. Ja już powoli mam dosć tych chłodów wiec zapraszam cie na wspomnienie lata pachnące truskawkaki Poltino z makaronem, tak proste danie a wszytskich kojarzy sie z gorącym latem.

    OdpowiedzUsuń
  42. wiola13:49

    Czego życzyć Marlenicie,
    kiedy Nowy Idzie Rok.
    Mnóstwa czasu i pomysłów
    By zapełniał jej się blog.
    Zdrowia, aby jej dopisywało
    Szczęścia by nie opuszczało.
    By konkursy wygrywała
    I w radości opływała.
    Te najprostsze me życzenia,
    Niech się spełnią bez wątpienia.
    Ja też sobie skromnie marzę
    Trzeba wierzyć że się zdarzy
    Prezent wygrać wyśmienity
    Od Poltino i Marlenity
    Przepis Pani podaruję
    Który życie mi daruje.
    Gdy nadciąga mnóstwo gości,
    Mam Poltino ku ich radości.
    Prędko obiad wyczaruję.
    Zupę krem z groszku im zaserwuję.
    Dodam do tego odrobinę mięsa z kurczaka,
    Bo na taki dodatek miałam ”smaka”
    Już nie straszne mi łasuchy,
    Szybko im zapełnię brzuchy.
    A na deser szpinakowe
    Zrobię ciasto przebojowe.
    Później kompot owocowy,
    Bardzo pyszny no i zdrowy.
    Wszystko szybko, smacznie zdrowo,
    Na talerzach kolorowo.
    Więc niech każdy mi wtóruje
    I dania z Poltino zaserwuje.
    Gwarantuje wszystkim szczerze,
    Że pochwały za nie zbierze.

    Pozdrawiam wiola
    wiola.....84@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  43. Niechaj Nowy Rok przyniesie Wam
    miłość, radość i pomyślności wiele
    oraz spełnienie wszystkich kulinarnych marzeń!
    Aby wszystkie się spełniły
    Niezbędne będą cudowności od POLTINO
    Delektujcie się fenomenalnym w smaku szpinakiem POLTINO
    w szejkach, koktajlach, ciastkach, naleśnikach czy boskiej lazanii z mieszanką meksykańską POLTINO ! O taaak !
    Zajadajcie truskawki POLTINO, wiśnie czy porzeczki
    By każdy trening był Wam lekki.
    Obowiązkowo, każdego dnia mieszanka warzyw POLTINO energię Wam da!
    Na wyjątkowe chwile i na każdy dzień,
    Bukiet chiński POLTINO z kuskusem jem.
    Zdecydowanie , postawmy w 2017 roku na zdrowie!
    A jak to zrobić? POLTINO Wam powie :-)
    Bo POLTINO to: 100% zdrowia 100 % smaku 100% witamin 100% warzyw 100% owoców 100% energii 100% entuzjazmu 100% zadowolenia 100% szczęścia !
    Niechaj Nowy Rok przyniesie też sukcesy, realizację planów zawodowych i ogromną dawkę szczęścia :-)

    Elżbieta :-)

    elakruc@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  44. Anonimowy13:54

    W Nowym, 2017 roku życzę samych najlepszych kreacji przy kuchennym blacie z wybornymi produktami marki Poltino, a także samych scenariuszy z przepysznym zakończeniem z każdą z najlepszych owocowych i warzywnych mrożonek Poltino. Życzę, aby w każdym słodkim, bądź wytrawnym przepisie, który w 2017 roku zostanie przygotowany, znalazły się doskonałe ujęcia, porywający scenariusz przygotowania i gwiazdorska gra każdego z produktów Poltino. Na Karnawał 2017 proponuję przygotować zachwycające dzieło - subtelne połączenie krewetki, bukietu kwiatowego warzyw Poltino z parmezanowymi waflami, lekko orientalnie przyprawione. Jestem pewna, że bukiet kwiatowy warzyw Poltino stanie się nową gwiazdą Twojej kuchni.

    Laura
    a763@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń
  45. Rafi13:57

    Gdy nowy rok nastaje,
    nagle wszystko jakby inne i nowe się staje.
    Ludzie nabierają chęci do działania,
    z nadzieją zabierają się też do odchudzania.
    Więc i ja dziś każdemu kto to czyta życzę,
    by w jego życiu tylko pięknie się działo,
    by to o czym marzymy by zawsze się spełniało.
    By zdrówko wszystkim dopisywało,
    i chęci do życia nigdy nie brakowało.
    By stoły od pyszności się uginały,
    ale też choćby okruszki się nie marnowały.
    A dla Ciebie Marlenitko, masz jeszcze jedno małe życzenie
    aby nigdy Ci się nie znudziła "praca z jedzeniem".
    Abyś dla bliskich pyszności gotowała,
    a dla nas czytelników przepisy publikowała.
    Ja dziś dla Ciebie jeden karnawałowy przepis mam,
    na który receptę już Ci tu dam.
    Jak to w karnawale,na stole goszczą pyszności
    dlatego przygotuj do jedzenia wybornego drinka dla swoich gości.
    Zmiksuj malinki od Poltino, dodaj kapkę alkoholu
    trochę syropu smakowego i zostaw to chwilę w spokoju.
    Następnie lodu dorzucamy i już imprezę rozkręcamy.

    raf......w@interia.pl



    OdpowiedzUsuń
  46. wiola23:37


    W mroźnym Królestwie Świeżości Poltino co jak bajka brzmi,
    jest mnóstwo warzyw co wciąż mi się śni.
    To czar Poltino przenosi nas,
    pomocny w kuchni gdy krótki czas.
    Gdy obiad pyszny Ci się zamarzy,
    bierz szybko opakowanie Poltino i patrz co się zdarzy.
    Tam bukiet warzyw lub owoców jest ukryty,
    sięgnij jeszcze po pomysł do Kuchni Marlenity.
    I gdy pomysłu Tobie brakuje,
    Jej blog z pewnością Ci go podaruje.
    Możesz bułeczki zrobić drożdżowe,
    ale najlepsze są te szpinakowe.
    Zaś dla tych co lubią mięsne smaki,
    mam pomysł nie byle jaki.
    Roladki schabowe, soczyste i pyszne,
    faszerowane pieczarkami Poltino oczywiście.
    A dla tych co lubią węglowodany,
    mus jagodowy na biszkopcikach podamy.
    Za te przysmaki i blog obfity,
    składam życzenia dla czytelników i Marlenity,
    by w Nowym Roku, Wam się szczęściło,
    by wszystko z łatwością Wam przychodziło.
    by uśmiech szczery na twarzach gościł,
    a los obdarzał w same mądrości.
    By zdrowia nigdy Wam nie brakowało,
    a życie tylko prezenty Wam darowało.
    Niech smutne chwile los Wam odmienia,
    niech urzeczywistnia Wasze pragnienia.

    wiola.....84@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  47. Napiszę raz jeszcze i tutaj:
    W związku z wypadkiem samochodowym, któremu uległam w minionym tygodniu i moim pobytem w szpitalu, data wyboru zwycięzców ulegnie przesunięciu, za co Was przepraszam.
    Mam nadzieję, że wyinkami będę mogła się ę z Wami podzielić jeszcze w tym tygodniu.

    P.S. Dziękuję za tak liczne i przepiękne zgłoszenia

    OdpowiedzUsuń
  48. Zdróweczka życzę :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena