Dziś mam przepis na kolejny słodki ale zarazem bez grama białego cukru i maki wypiek. Idealna propozycja na wiosnę, kiedy nagle przypominamy sobie, że może warto byłoby zrzucić trochę kilogramów a też trudno rozstać nam się ze słodkościami. Ostatnio eksperymentuję z takimi zdrowymi słodkościami i przyznam, że byłam zachwycona z efektu:)
Jagielnik czekoladowo-fasolowy
1puszka fasoli czerwonej
1 mały banan
1,5 szklanki ugotowanej na wodzie/mleku kaszy jaglanej
30 g kakao
50 g czekolady gorzkiej (rozpuszczonej w kąpieli wodnej)
miód do smaku ok 2-3 łyżek
po małej garści drobno pokrojonych orzechów włoskich i śliwek suszonych
Wykonanie:
Fasolę dokładnie płuczemy i odsączoną przekładamy do misy. Dodajemy pozostałe składniki poza bakaliami, i całość dokładnie blendujemy na gładko. Do tak przygotowanej masy dodajmy bakalie i przekładamy do średniej formy. Pieczemy około 20-30 minut w temperaturze 180°C. Fasolo-jagielnik przed podaniem możemy jeszcze oblać czekoladą.
Ale gliniasty w środku <3 Aż chce się jeść!
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wygląda smakowicie 😍
OdpowiedzUsuńSpróbuję zrobić :)
OdpowiedzUsuńChyba spróbuje zrobić :)
OdpowiedzUsuń