czwartek, 9 sierpnia 2018

Galaretka z mleczka kokosowego z owocami lata- idealny wege deser



Lubicie wege desery? ja naprawdę je uwielbiam i są coraz bardziej bliskie moim kubkom smakowym..i sercu. Dziś, rozsmakujemy się w genialnym połączeniu kokosowej galaretki i sezonowych owoców, bo polecam wybierać właśnie te, na które jest aktualnie pora:)
Ten przepis, znajdziecie również w najnowszym wydaniu Magazynu Aromat
Galaretka z mleczka kokosowego z owocami lata

450 ml mleczka kokosowego
ok.2 łyżki cukru kokosowego
skórka otarta z około 1/2 limonki
2,5  łyżeczki agaru
*opcjonalnie 1-2 łyżki wiórek kokosowych
Mleczko kokosowe zagotowujemy wraz z cukrem kokosowym i dodajemy agar. Chwilę podgrzewamy do rozpuszczenia. Po lekkim przestudzeniu dodajemy, otartą skórkę  i chwilę miksujemy. Gotowe desery przelewamy do /słoiczków/pucharków i wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki do całkowitego stężenia.

Warstwa owocowa na wierzch:
Ulubione owoce, najlepiej sezonowe

Dodatkowo: Na warstwę mleczka kokosowego polecam dodatkowo wyłożyć frużelinę owocową- np. wiśniową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena