Koktajle uwielbiam robić i z przyjemnością po nie sięgam. Ten podobno ma swoje korzenie w kuchni peruwiańskiej, więc dziś pakujemy walizki i ruszamy w podróż, no dobrze póki co tylko kulinarną.
P.S. Musiałam przejrzeć ostatnie wpisy bo byłam przekonana, że ten post ostał już opublikowany:)
Koktajl pomarańczowo- migdałowy
0,5 l migdałowego napoju ryżowego
1 duża/2 mniejsze wyfiletowane pomarańcze
1/2 łyżeczki lucumy
1/2 łyżeczki maca
2 łyżeczki chia
po szczypcie kurkumy i cynamonu
1 łyżeczka soku z cytryny
Wykonanie.
Pomarańcze rozdrabniamy za pomocą blendera i łączymy z napojem ryżowym.
Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na
ok 30 minut do lodówki. Inspiracja znaleziona tutaj
Ale dobrze, że dziś niedziela, a ja trafiłem na taki koktajl :) Właśnie chodziło mi coś takiego po głowie :)
OdpowiedzUsuń