Dziś mam dla Was coś na szybko, idealne w okresie postu. Pasta z makreli- idealny dodatek do pieczywa. Polecam Wam serdecznie
Pasta z makreli i z jajem
1 duża makrela
2-3 duże jaja ugotowane na twardo
szczypta pieprzu świeżo mielonego
mały pęczek szczypiorku i pietruszki
1-2 łyżki majonezu
ew. sól do smaku
Makrelę oddzielamy od ości i rozdrabniamy- ja robię to po prostu widelcem. Jaja ścieramy na tarce na grubych oczkach. Zieleninę drobno szatkujemy. Dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy np. z bagietką/krakersami itp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena