Mam nadzieję że nie zanudzę Was babkowymi propozycjami, pewnie inne pyszne ciasta pojawią się już po świętach, ale przecież mamy cały rok aby korzystać z przepisów. Dziś kolejna szpinakowa propozycja. Babka szpinakowa, jest niezwykle aromatyczna, wzbogacona smakiem mąki dyniowej i bakalii, poza tym nie jest sucha, ma wręcz idealną konsystencję. Polecam serdecznie.
100 g mąki pszennej
50 g mąki dyniowej
100 g rozmrożonego i odsączonego szpinaku +ok.80 ml mleka
(blendujemy)
90 g cukru
1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia
50 g miękkiego masła/margaryny
odrobina skórki otartej z limonki
5 pokrojonych drobno orzechów
1 łyżka skórki pomarańczowej
Po przestudzeniu dekorujemy lukrem/czekoladą.
Wierz dekorujemy lukrem, albo czekoladą i dekorujemy według uznania- ja wykrzystałam do tego mini beziki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena