Kolejna babka idealna nie tylko na święta. Jej ogromną zaletą jest to, że robi się ją naprawdę szybko...ale też tak samo szybko znika. Ciasto jest puszyste, miękkie i długo zachowuje świeżość.
Ten przepis znajdziecie również w naszym najnowszym wydaniu Magazynu Aromat.
Babka murzynek
3 jaja
2 i 3/4
szklanki mąki
4 łyżki
kakao
1,5
szklanki ciepłego mleka
1/5 (płaskie) łyżeczki
sody
1 szklanka cukru
3 łyżki
powideł śliwkowych
170 gram miękkiego masła
kilka kropel olejku rumowego
+(opcjonalnie) 1 łyżka rumu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena