Dziś ma dla Was kolejny likier przygotowany na bazie cukierków eukaliptusowych. Likier jest bardzo intensywny w smaku- jeśli uznacie, że dla Was jest zbyt mocny warto albo na początek wlać około 3/4 porcji spirytusu, albo jeśli wlejecie jego całą porcję i po 1-2 dniach uznacie że jest za mocny dolejcie przegotowanej wody.
Ten przepis znajdziecie również w najnowszym numerze Magazynu Aromat.
Likier eukaliptusowy
370 g cukierków o smaku eukaliptusowym
600 ml wody
250ml spirytusu
Cukierki rozdrabniamy w moździerzu, albo robocie, przekładamy
do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin tak aby cukierki w jak
największym stopniu się rozpuściły, co skróci czas spędzony na gotowaniu. Gdy
woda z cukierkami przestygnie, przelewamy do butelki i łączymy ze spirytusem i
odstawiamy minimum na kilka dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena