Bardzo lubię takie desery, nie potrzeba wielu składników czy dużo czasu a po pół godziny możemy zajadać się pysznym deserem. Kiedyś już polecałam Wam pudding z zieloną tapioką, przepis znajdziecie tutaj.
Green pudding z tapioki z karmelizowanymi bananami
300 ml mleczka kokosowego
150 ml mleka 3,2%
5 łyżek drobnej, zielonej tapioki
1 łyżeczka cukru kokosowego
DODATKOWO:
1 duży jędrny banan
1 łyżka masła
1 łyżka miodu
1 łyżeczka soku z cytryny
20 gram czekolady do dekoracji
Tapiokę wsypujemy na gotujące się mleka i gotujący pilnując alby pudding się nie przypalił. Pod koniec dosypujemy cukier. Pamiętajcie aby nie odchodzić od palnika, pudding
należy często mieszać. Nasz słodki deser będzie gotowy gdy perełki staną się
szkliste i przyjemnie miękkie (po około 20 minutach gotowania na wolnym ogniu).
Ładnie to wygląda :)
OdpowiedzUsuń