Moja miłość do soków i koktajli robionych w domowym zaciszu nie słabnie a wręcz przeciwnie, robię ich jeszcze więcej. Dzisiejsza propozycja, to ogromna porcja witamin, przeciwutleniaczy. Śmiało, pijcie na zdrowie!
Ten przepis możecie również odnaleźć w najnowszym wydaniu Magazynu Aromat
Sok
buraczkowy z ogórkiem i jabłkiem
1 duży burak ćwikłowy z botwinką
1 soczyste jabłko
½ cytryny
1 duży ogórek szklarniowy
3 marchwie
kawałek selera
Oczyszczone
i podzielone na mniejsze cząstki warzywa i owoce przepuszczamy kolejno przez
wyciskarkę/sokowirówkę. Sok doskonale smakuje delikatnie schłodzony. Z
pozostałości można stworzyć ciekawe nadzienie np. do postnych gołąbków.
Do soku można dodać jakiś superfoods- np. błonnik witalny, ostropest itp.
Pychotka,bardzo lubię takie soki:)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie ;p
OdpowiedzUsuń