Ta propozycja to
idealny pomysł na zachowanie smaków lata. Chipsy z gruszki, to zdrowa
przegryzka dla małych i dużych. W wersji rozdrobnionej możecie je dodawać do
koktajli czy musów
Ten oraz inne przepisy znajdziecie w najnowszym wydaniu
Magazynu AROMAT.
Magazynu AROMAT.
Chipsy gruszkowe
4 -5 ładne, jędrne gruszki np. konferencja
Sok z cytryny
Opcjonalnie ulubione przyprawy- np. cynamon, kardamon imbir.
Umyte i osuszone
gruszki kroimy w cienki plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Ważne aby
wybrać owoce nieuszkodzone. Rozkładamy je na sitach od suszarki do owoców i
suszymy kilka godzin (w zależności od grubości plasterków. Jeśli nie macie
profesjonalnej suszarki, nic nie stoi na przeszkodzie aby przygotować je w tradycyjnym piekarniku.
Nastawcie tylko niską temperaturę ok.45
stopni najlepiej z termoobiegiem j
dodatkowo uchylam odrobinę drzwiczki piekarnika, aby odprowadzać nadmiar
wilgoci. Gdy chipsy będą gotowe możemy oprószyć je w przyprawach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena