Skoro upały powróciły, warto pomyśleć o jakichś deserach idealnie chłodzących nasz organizm. Mango to owo który uwielbiam a w połączeniu z nektarynkami i odrobiną ziół stworzą niebanalne połączenie.
Sorbet z mango i nektarynek
składniki do przygotowania sorbetu z mango i nektarynek:
Miąższ z 2-3 owoców
mango
½ kg obranych
nektarynek
Sok z 2 dużych soczystych pomarańczy
Opcjonalnie odrobinę
cukru trzcinowego ( ja nie dodawałam)
Polecam dodać odrobinę
usiekanych listków melisy albo mięty
Owoce wraz z sokiem z
pomarańczy przekładamy do misy od blendera i całość blendujemy na gładką masę.
Tak przygotowany mus owocowy przekładamy do
pojemnika, zamykamy i wkładamy na minimum 1 godzinę do zamrażarki (jeśli
owoce wyłożymy do szerszego pojemnika czas mrożenia będzie szybszy). Po tym czasie owoce warto jeszcze
raz zblendować- będą miały bardziej „kremową” konsystencję. Odstawiamy jeszcze na przynajmniej około
godzinę do zamrażarki. Sorbet możecie podać z ulubionymi owocami sezonowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena