Ostatnio podzieliłam się z Wai
pomysłem na mleko ryżowe (tutaj znajdziecie przepis), dziś więc pora aby wykorzystać
je w jakiś sposób w kuchni. Ta propozycja na pewno przypadnie do gustu przede
wszystkim osobom, na diecie wege, albo którzy po prostu nie pijają mleka
zwierzęcego. Piszę ten post, mając burzę za oknem...litości, jest środek
lata a tu taka paskudna pogoda, zimno wietrznie i pada od kilku dni:(
Może taką kawą z mleka ryżowego w jakiś sposób uda nam się zachęcić lato do
powrotu?
Mrożona kawa z mleka ryżowego
Napar ze świeżo mielonej kawy
ok.150 ml
Mleko ryżowe ok 300 ml
Opcjonalnie cukier kokosowy/syrop
daktylowy do posłodzenia/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena