Dziś mam dla Was kolejny zdrowy, i pyszny sok. To idealny sposób na dostarczenie sobie odpowiedniej porcji witamin. Tą propozycję, możecie z powodzeniem wykorzystać, przy tworzeniu posiłków na poście dr. Dąbrowskiej ( pomińcie tylko sproszkowany jęczmień)
Sok marchwiowo-ogórkowy z jabłkiem i selerem
1duże, soczyste jabłko
1 pietruszka
1/4 małego selera
3-4 średniej wielkości ogórki gruntowe
1 duża marchew
1/2 białego grejpfruta
2 cm imbiru
opcjonalnie: 1 łyżeczka sproszkowanego młodego jęczmienia
Oczyszczone i podzielone na mniejsze
kawałki owoce oraz przekładamy kolejno
do wyciskarki/sokowirówki. Sok mieszamy. Opcjonalnie dodajemy do niego sproszkowany
jęczmień. Najlepiej wypijać go minimum 20-30 minut przed posiłkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena