Lubicie wege desery? ja naprawdę je uwielbiam i są coraz bardziej bliskie moim kubkom smakowym..i sercu. Dziś, rozsmakujemy się w genialnym połączeniu kokosowej galaretki i sezonowych owoców, bo polecam wybierać właśnie te, na które jest aktualnie pora:)
Ten przepis, znajdziecie również w najnowszym wydaniu Magazynu Aromat
Galaretka z
mleczka kokosowego z owocami lata
450 ml mleczka
kokosowego
ok.2 łyżki
cukru kokosowego
skórka otarta z
około 1/2 limonki
2,5
łyżeczki agaru
*opcjonalnie
1-2 łyżki wiórek kokosowych
Mleczko kokosowe zagotowujemy wraz z cukrem kokosowym
i dodajemy agar. Chwilę podgrzewamy do rozpuszczenia. Po lekkim przestudzeniu
dodajemy, otartą skórkę i chwilę miksujemy. Gotowe desery przelewamy do
/słoiczków/pucharków i wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki do całkowitego
stężenia.
Warstwa owocowa
na wierzch:
Ulubione owoce,
najlepiej sezonowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga.Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałeś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku- https://www.facebook.com/KuchniaMarlenity?ref=hl . Pozdrawiam Marlena