Czasami gdy brakuje nam weny do gotowania i do ożywienia smaku kaszy ( które osobiście uwielbiam pod chyba każdą postacią), warto pokusić się o taki dodatek o jakim przeczytacie w poniższym przepisie.
To co jest bardzo fajne, oprócz użytych tylko naturalnych składników, naprawdę przyjemnego zapachu, smaku i konsystencji tych zup, to, że są poporcjowane jak szpinak, w formie małych brykietów, co zdecydowanie ułatwia nam przygotowanie szybkiego posiłku.
Oprócz smaku "groszkowego", Poltino ma w swojej ofercie również inne smaki, które również warto spróbować, zarówno w formie tradycyjnej jak i trochę odmienionej.
Kasza aromatyzowana kremem groszkowym z tymiankiem
1 pojedyncza pierś z kurczaka
cytrynowy pieprz mielony
zioła prowansalskie
szalotka 1 sztuka
olej/masło do obsmażenia odrobina
Kasza
kasza jęczmienna perłowa 1/2 szklanki
bulion ok. 350 ml
1/3 małej marchewki
odrobina pietruszki
ok. 8 kostek brykietu kremu groszkowego Poltino
*ewentualnie sól do smaku
Mięso kroimy na mniejsze medaliony, doprawiamy delikatnie przyprawami, szalotkę kroimy drobno w kosteczkę i całość przesmażamy na rozgrzanej patelni do skarmelizowania. Następnie dodajemy przepłukaną kaszę, warzywa podlewamy bulionem i dusimy aż kasza wchłonie bulion. Pod koniec dodajemy brykiety kremu- jeśli kasza byłaby zbyt "sucha" można dodać 1-2 kostki więcej. Gotowe danie wykładamy
na talerz i dekorujemy zieleniną.
*wpis powstał przy współpracy z marką Poltino
Wygląda bardzo apetycznie. W jakich sklepach dostane te produkty ta zupe?
OdpowiedzUsuńYummmy! Pychowato wygląda
OdpowiedzUsuń