Dziś mam dla Was pomysł na przepyszne wegańskie śniadanie.
Kalafiornicę – czyli taką a’la jajecznicę z kalafiora, odkryłam w czasie stosowania postu
dr. Dąbrowskiej. Jest naprawdę smaczna, a po dodaniu czarnej soli która dzięki
siarkowemu posmakowi przypomina jajeczny smak naprawdę wspaniale smakuje i
przypomina tradycyjną jajecznicę.
Kalafiornica-wegańska a'la jajecznica z kalafiora
¼ ugotowanego kalafiora
Szczypta kurkumy
Sól najlepiej czarna kala-namak
Pieprz do smaku
Szczypiorek ok 2 łyżek
Kalafior rozdrabniamy
widelcem. Patelnię podlewamy wodą i
przekładamy kalafior i dodajemy przyprawy. Dusimy całość chwilę. Pod koniec dodajemy szczypiorek.
*Jeśli nie mamy czarnej soli, użyjcie taką do jakiej macie dostęp, chociaż czarna naprawdę podkręca smak:)
Lecę próbować! Jestem na poście :-)
OdpowiedzUsuńkoniecznie daj znać jak smakowało:)
UsuńWyglądała bosko, muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńPolecam. Mi smakuje!
Usuń