Tą zupę bardzo często gotowałam sobie w trakcie postu dr. Dąbrowskiej. Jest naprawdę smakowita. Dla osób które chcą mieć ją w wersji bardziej treściwej można dodać np. kaszę pęczak.
Joconde cake zawsze robiłam w wersji na słodko. Dziś jednak, postanowiłam pójść o krok dalej i przygotowałam te przepięknie prezentujące się przystawki, w wersji na słono. Są idealne na eleganckie przyjęcia i by zaskoczyć swoich bliskich. Do ciasta dodałam starty buraczek- możecie go zamienić na puree ze szpinaku- Wasza wola:)... właśnie kolejny raz zastanawia mnie czemu moje ciasto odbarwiło się w trakcie pieczenia. I tak przy spodzie gdzie stykało się z papierem pozostało buraczkowe, przez środek zdecydowanie zielone niczym z dodatkiem szpinaku.
Kto powiedział, że takie rurki można jeść tylko na słodko. Tym razem postanowiłam przyrządzić je w wersji wytrawnej, wszak samo ciasto i tak z reguły nie jest słodkie Takie rurki to idealna propozycja na letnie przekąski. Zamiast szpinaku z powodzeniem możecie wykorzystać inne warzywa np. jarmuż.
Maj to okres przede wszystkim komunii i wesel. Na takich imprezach dużym powodzeniem cieszą się małe ciasteczka, wśród nich właśnie orzeszki. Moje na życzenie osoby do której miały trafić, zostały stworzone z kajmakiem.
Lubicie desery na zimno? O tej porze roku smakują najlepiej, zwłaszcza gdy robi się coraz cieplej. Delikatny smak czekoladowo- kremowego musu przełamuje aromat wiśni w wersji dla dorosłych wzbogacony przez dodatek likieru wiśniowego
Lubicie słodkości?Dziś mam dla Was przepis na kolejny pyszny torcik. Samo ciasto nie zawiera laktozy, więc z powodzeniem mogą go jeść osoby które muszą unikać laktozy. Jeśli chcecie z tego ciasta zrobić taki torcik jak na zdjęciu należy pamiętać, żeby wybrać dla siebie produkty, które mogą być bezpiecznie spożywane.
Wiosna w pełni, robi się coraz piękniej i cieplej więc zachęcam Was do przygotowania tych serniczków. Tym razem przygotowałam jej w wersji bez laktozowej.