Dziś mam dla Was przepyszne gołąbki wegańskie. To idealna propozycja na lekki, wiosenny obiad. Ja uwielbiałam przygotowywać je w trakcie postu dr. Dąbrowskiej, w trakcie zdrowego żywienia, możecie je dodatkowo wzbogacić o jakąś kaszę czy np. komosę.
Mąka żołędziowa, z pewnością nie należy do najbardziej popularnych mąk.
Części osób może przeszkadzać jej kolor czy też ziemisty posmak. Niemniej
jednak warto spróbować poeksperymentować z nią w kuchni, nawet zastępując jakąś
część mąki zbożowej jej dodatkiem, ponieważ w porównaniu z mąkami zbożowymi, jest
kilkakrotnie bogatsza w potas, wapń i magnez. Stanowi też cenne źródło witaminy z grupy B, oraz zawiera dużo błonnika.
Mąka ta, jest też idealnym pokarmem dla osób na diecie bezglutenowej.
Ten przepis znajdziecie również w najnowszym wydaniu Magazynu Aromat
Dziś mam dla Was nie lada słodkość inspirowaną popularnym batonikiem (szczerze, jak dla mnie w takie wersji o niebo pyszniejszy niż ten przesłodki batonik).
Keksy
to jedne z tych ciast które są dobre na każdą okazję i zazwyczaj
wszystkim smakują. Ogrom bakali, aromatyczne ciasto wypełnione po brzegi ulubionymi bakaliami- możecie sięgnąć po wasze ulubione. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że z powodzeniem można go przygotować kilka dni wcześniej..a tak samo będzie fantastycznie smakować.