Strony
▼
wtorek, 26 stycznia 2016
czwartek, 21 stycznia 2016
Róże francuskie
Święto babci i dziadka, to wspaniała okazja aby przygotować dla nich coś wyjątkowego.
Pamiętajcie o nich nie tylko od święta- starsi ludzie czekają na spotkanie, rozmowy odrobinę zainteresowania i zwykłego przebywania razem.. Moi dziadkowie już odeszli:(, dziś szczególnie mam ich w sercu, mam na szczęście jeszcze dziadków od strony męża:).
Wszystkiego co najpiękniejsze dla każdej babci i dziadka.
Ten jak i wiele innych moich i koleżanek przepisów, znajdziecie w najnowszym numerze magazynu AROMAT
Róże francuskie z jabłkami
sobota, 16 stycznia 2016
Sok owocowo-warzywny z owocem baobabu
W okresie zimowym
warto zadbać o dodatkową podaż witamin i składników mineralnych w naszej
diecie. Warto również, zadbać o nasze zdrowie, nasz układ odpornościowy
sięgając po produkty, które pomogą nam przezwyciężyć niejedną infekcję czy
chorobę. Dlatego w najbliższym czasie chciałabym Wam zaproponować 4 produkty, których popularność rośnie i które dzięki swoim właściwościom śmiało można zaliczyć do żywności
określanej mianem ” Superfood”.
Jako pierwszy z tej grupy , polecam sproszkowany
owoc baobabu, który szczególnie teraz , zimą będzie stanowić potężny zastrzyk
energii i wspaniałe źródło witaminy C, błonnika, żelaza, wapnia, fosforu i
potasu oraz przeciwutleniaczy. Baobab, nazywany drzewem życia, wpływa również
na przemianę materii i wspomaga walkę ze zbędnymi kilogramami.
Ten jak i wiele innych moich i koleżanek przepisów, znajdziecie w najnowszym numerze magazynu AROMAT